Gość kamil7aa Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Witam mam Mitshubisi Colt CA0 1993r. 1.6 16V GLXi i problem mam tego typu iż: 2 tygodnie temu wymieniłem termostat i wszystko działało jak należy, teraz znów mam to samo czyli wiatrak się nie włącza i górny przewód jest gorący i napompowany a dolny jest twardy i zimny czyli znów termostat się nie otwiera i teraz pytanie dlaczego? Czy po 2 tygodniach mógł znów paść termostat? Dodam że 6miesięcy temu była remontowana głowica i planowana. I teraz pytanie co z tym zrobić ? Znów wymieniać? czy mogę jeździć bez termostatu? Pozdrawiam Kamil   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobekas85 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 mozna sprawdzic i złozyc bez termostatu( jeseli jest wkład) i zobaczyc co sie bedzie działo. temp silnika jest cały czas w normie mimio ze termostat sie nie otwiera ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil7aa Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 no tak jest w normie, zrobiłem tak jak napisałeś to temp. bez termostatu raz rosła raz spadała, bo cały czas był obieg.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobekas85 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 witaj obieg jest cały czas. Normalnie powinien byc krotki a potem duży a bez termostatu jest tylko duży. Temp powinna byc mniej wiecej stała jesli silnik jest zagrzany do optymalnej temp i wlacza sie wentylator.Jesli tak jest to ok, teraz sprawdz ten termostat wkładajac do do wrzątku i zobaczysz czy sie płynnie otwiera.Jeśli zauwazysz cos nie tak to go wymien. Jak bedzie ok czekam na wiadomosc Pozdrawiam   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil7aa Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Sprawdziłem go tak i raz sie otwiera a raz nie, wiec mam wymienic?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobekas85 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 tak i bedzie problem z głowy pozdrawiam   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi