Gość mario87 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Witam:) Mam pewien problem z moją Vectrą A 1.6 75KM, a mianowicie zauważyłem drobny wyciek z takiego jakby otworu który znajduję się tuż obok filtra oleju. Nie mam bladego pojęcia czy ten otwór to jest być może od jakiegoś czujnika który z niewiadomych przyczyn zniknął albo jakiś korek spustowy płynu z bloku silnika. Czy ktoś może mi pomóc co to jest za miejsce?? Plyn po prostu delikatnie z niego kapie, nie ma nadmiernych ubytków w zbiorniczku wyrównawczym. Z góry dziękuję za wszelką pomoc Pozdrawiam:)   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Dokladnie skad? z korka bloku?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario87 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Dokładnie tak. Filtr oleju znajduję się z przodu silnika, pod kolektorem wydechowym a ten otwór jest w okolicy filtra.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Odkrecic kolektor wydechowy, dokupic nowy korek, wybic stary, oczyscic troche siedzenie, wbic nowy. Jesli nowych nie dostaniesz to silikon. Plyn oczywiscie trzeba bedzie spuscic   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wasyl Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 ten otwór jest w okolicy filtra. Tzw. Brok - łatwiej Ci będzie przekazać sprzedawcy o co chodzi   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario87 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 To nie jest brok, to twór o średnicy max 1cm. Wygląda jak gniazdo jakiegoś czujnika lub korka spustowego płynu chłodniczego z bloku o ile silnik c16nz takowy posiada:) Postaram się zrobić jak najszybciej zdjęcie i je wstawić   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi