Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

człowiek się powoli wykańcza z ta bmw .... silnik mi kulał tak jak pisalem na innych postach .... wina leżała w krokowym i nieszczelnym układzie... zrobiłem to... bmw odpaliłem i pochodziła jakieś 5 minut a tu nagle jakiś dymek spod maski (maska była otwarta) zgasiłem ją i zajrzałem a od silnika bilo takie ciepło,że brak słów .... pokrywa zaworów była bardzo gorąca i zauważyłem jeszcze jedno.... jak mam kolektor ssący to pierwsze 2-wa "garby" były chlodne .... kolejne 2-wa od kabiny były bardzo gorące...

Zaprezentuje na zdj. o co mi chodzi...

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=4e7426e879f4f373

Prosze o pomoc bo już naprawdę te auto może wykończyć czlowieka ....

ps. dodam,że wskaźnik od temperatury na liczniku ciągle leży na niebieskim polu.... zero reakcji ;/ jak również zapomnialem,że podczas zakladania uszczelki pod kolektor wydechowy a tłumik zauważyłem,że jedna dziura była mokra a druga sucha .... mokra była od str kabiny tak jakby 3 i 4 cylinder ... :(

[ Dodano: 2012-09-04, 18:23 ]

czy to mogło byc spowodowane takim termostatem ?? te zagotrowanie i dymek z okolic ssącego ??

4482b4c298aa68f5m.jpg

6a9dbd3d61dc8149m.jpg

i czy ta kopułka jest głownym problemem falowania obrotów ?

6a70258e92ad2e37m.jpg

130066ee9efc8440m.jpg

https://forum.samnaprawiam.com/topic/4025-bmw-e36-m40-318i/