Gość tom77 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Witam , Mam problem z odkręceniem największej z śrub koła pasowego w silniku X17TD isuzu , pozostałe 4 mniejsze odkreciłem bez problem , jednak w przypadku tej większej na klucz 24 nie jestem w stanie ruszyć , pomimo że zblokowałem koło zamachowe. Proszę o podanie sposobu w jaki sposób można ją wykręcić , jest to konieczne aby móc zdemontować pokrywe dolną od paska rozrządu i móc ustalić w jakim stanie jest klin blokujący koło zębate na wale korbowym. Dziękuję wszystkie dodatkowe informacje pomocne w tym temacie   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sl72 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 ganem napewno dasz rade   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fifek Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 klucz, pokretka tzw. L i na to sora rurka, dobrze zblokuj koło asowe, wrzuć 4 i niech ktoś dobrze Ci wciśnie hamulec, a jak masz pneumata to pneumatem   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Nie ten dzial! Jak pisali wyzej, pneumat i pojdzie bez problemu, jesli nie masz dostepu to metrowa rurka, wrzuc bieg, hamulec w podloge i MUSI dac sie odkrecic. Jesli nadal nie bedzie chciala puscic to opukaj mlotkiem łeb śruby   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Ja też pneumatem to załatwiam ale później daj klej do gwintów jak będziesz składał. Ja daje niebieski.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom77 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Rozumiem że śruba posiada standardowy gwint , wielkie dzięki za podpowiedzi   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 zwykly, prawy gwint   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi