Skocz do zawartości

zbiornik paliwa

Gość sk1200

Rekomendowane odpowiedzi

Po zatankowaniu paliwa na stacji ,oczywiście tankowanie do pełna pod sam korek paliwo zaczęło wyciekać na ziemię . Po prostu zrobiła się niezła kałuża paliwa. Moje pytanie czy nie należy tankować do pełna (nigdy przed tym nie tankowałem do pełna) w oplu corsa b 94 r . Czy to dziura w zbiorniku może być czy pęknięty przewód paliwowy? . Gdy tankowałem po 3|4 zbiornika albo połowę to nie było tego problemu .Problem się pojawił gdy zatankowałem do pełna .Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem .Zanim zacznę wymieniać zbiornik to chętnie posłucham innych opinii i porad w tym temacie.

Gość automux

Pozaglądaj skąd cieknie może opaska na przewodzie do zbiornika od wlewu, podnieś kanapę tylną może coś tam zobaczysz. Szkoda inwestować od razu w zbiornik. Pooglądaj z kanału i od góry a na pewno zobaczysz skąd wypływało będzie ślad.

Gość szymon 1587cm3

Przy okazji ogladania wlewu to przy samym wlewie od strony blotnika bedzie czarna puszka i kilka dodatkowych przewodow paliwowych (odpowietrzajacych)

Zaglądałem pod siedzenie tak jak podpowiadaliście i co sie okazało ? Poprzednia właściciel auta zakładał uszczelkę która znajduje się pod pompką paliwową założył ja nieprawidłowo i była pęknięta i trzeba było ja wymienić .(chyba że była tak założona od nowości ,nadmienię że auto składane było w Hiszpanii ) Po wymianie zalałem zbiornik do pełna i było ok. W RAMACH INFORMACJI PODAJĘ WYMIARY USZCZELKI ŚREDNICA 140 MM GRUBOŚĆ 7MM KSZTAŁT OKRĄGŁY ) Wymiar sie komuś przyda kto będzie chciał kiedyś wymienić .W sklepie motoryzacyjnym trudno dostępna . Ja dorwałem na śrucie .POZDRAWIAM WSZYSTKICH MIŁOŚNIKÓW CZTERECH KÓŁEK

Gość automux

<html> <head> <title>Untitled Document</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <style type="text/css"> <!-- body,td,th { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; color: #000000