Skocz do zawartości

Corsa B nie odpala po mrozie :/

Gość licha89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam znów mam wielki problem :/ do czwartku auto jeździło normalnie odpalało żadnych niepokojących objaw nie było. Do wczoraj wsiadam rano do samochodu po nocnym mrozie -10 i auto nie odpala, pomyślałem akumulator, wyciągnąłem naładowałem, włożyłem i co.... rozrusznik kręci a auto nie odpala :/ podkreślam, że auto jeździło normalnie do czwartku. Co teraz robić macie jakieś pomysły ?? :( bo ja już się załamałem nad tym samochodem :/

Właśnie czytałem bardzo podobny temat i może to być problem z masą ? Jako, że siedzę dość długo w CA to posiadam wiele kabli związanych z car audio także zaraz pójdę do piwnicy zarobić kabel i sprawdzę....

[ Dodano: 2012-01-28, 12:38 ]

niestety zrobiłem dodatkową masę z aku do łapy podnoszenia silnika i niestety nie pomogło co dalej ?? :/

automux a przepraszam za głupie pytanie.... czy mógłbyś bardziej łopatologicznie napisać jak to zrobić ? :( aż wstyd się pytać :oops:

Nigdy nie jest wstyd pytać, wyjmij filtr psiknij ( nie za dużo)w sprayu samostart lub plak taki do czyszczenia do kolektora ssącego i zapal jak zagada tzn. ze układ zapłonowy działa poprawnie tylko coś z paliwem masz nie tak jeżeli nie zagada szukaj problemów w instalacji zapłonowej

ok bardzo dziękuję zaraz pójdę sprawdzić a czy można psiknąć preparatem do czyszczenia przepustnic ?? Za jakąś godzinkę kolega przyjedzie z kompem i zobaczymy czy jakieś błędy sa

ok zrobię tak przejdę sie do norauto po ten samostart będzie bezpieczniej i zobaczymy co komp pokaże wtedy zdam relację

[ Dodano: 2012-01-28, 16:49 ]

niestety komp nie chciał dziś współpracować także sprawdziliśmy coś innego czy jest iskra iskra jest ale po tylu nastu próbach odpalenia powinny być zalane świece paliwem a są suche. Co dalej ?

Jak włączasz zapłon masz słyszeć chwilę pompkę w zbiorniku jak nie słyszysz, kanapa w górę i sprawdzić czy prąd dochodzi

prąd oczywiście dochodzi, pompy nie słychać, świece suche, ale to troszkę dziwne, że przez noc auto stało to chociaż powinien zassać troszkę paliwa z węży i próbować odpalić a tu nic wychodzi na to, że chyba pompa :( jutro sprawdzę dokładniej. Pompa ma dopiero 5 miesięcy z boscha :( Już po wymianie pompy miałem problem po około miesiącu pojechałem do znajomego na kilka dni, wróciłem, zgasiłem samochód po 20 minutach wchodzę do auta odpalam i co się okazuje, że auto ledwo co odpaliło zaczęło sie dusić i zgasło jakby paliwa zabrakło, nawet na pych nie chciał odpalić, później zrobiłem zwarcie na przekaźniku od pompy paliwo dopompowałem i auto odpaliło....

Czy pompa paliwa z corsy 1.2 jest taka sama jak do silnika 1.0 ??