Skocz do zawartości

Vectra B lekko swieci sie swiatlo w podsufitce

Gość PrK89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam mały problem w wewnetrznym oswietleniu VIKI mianowicie polega on na tym ze caly czas lekko swieci mi sie swiatelko w podsufitce po otwarciu drzwi zapala sie norlamnie, ale swiatelko w drzwiach pasażera miga (od kierowcy swieci normalnie).Natomiast oo otwarciu tylnych drzwi zapala sie swiatlo tylko w prawych tylnych drzwiach oraz przod lewy tyl nie. Sprawdzalem sytycznich lewych dziala normalnie odcina doplyw pradu do reszty swiatel, ale na żarowke w lewych drzwiach nie dochodzi prad. Czy to moze byc przyczyna ze te swiatlo w podsufitce caly czas sie lekko swieci ??

Gość szymon 1587cm3

Jak na moje to slabe styki, brak masy głównie lub przetarte przewody. Calosc do przejrzenia i czyszczenia. Krancówka na slupku tylko masuje, prad dochodzi gumowymi wezykami slupek/drzwi, czasami łamia sie tam przewody (stąd brak napiecia na jednej zarówce)

Ja sądzę, że zamiast żarówek masz diody po wkładane lub pseudo żerówki z diodami w środku.

Bardzo lubią w nich pękać luty i wtedy przerywają styk - co za tym idzie - mrugają.

Wymień wszystko na normalne żarówki i będzie po problemie.

Ta w podsufitce też świeci bo to diody, diody są dużo bardziej wrażliwe na napięcie, bo mają dużo mniejszy pobór prądu, więc dioda świę żarzy, a żarówka nawet się na za żarzy, bo dla niej napięcie jest za małe.

Pozdro

samochodzik kupilem sobie na swieta taki prezencik i jeszcze nie wiem czy tam sa (nie zagladalem nie bylo czasu) ale w dzwiach byly normalne żarówki dzisiaj sprawdze dowiem sie i dam znac co to bylo.

[ Dodano: 2011-12-27, 15:19 ]

po wymianie jednego syku w drzwiach i wlozeniu normalnych zarowek wszystko jest OK

<html> <head> <title>Untitled Document</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <style type="text/css"> <!-- body,td,th { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; color: #000000