Gość zarazek Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Mam problem. Nigdy wcześniej nie miałem alfy. Ostatnio po przejechaniu około 500km, ubyło mi połowę wartości oleju na bagnecie z max na połowę. Czy to jest normalne? Mam okopcony wydech, ale auto nie dymi mi na niebiesko tylko na czarno po przegazowaniu. Czy to będzie uszkodzony przepływomierz, czy problem wynika z brania oleju?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Trzeba bylo NIE kupowac alfy teraz beda problemy (zart) Niebieskie spaliny = przepala olej czarne spaliny = za bogato paliwa Jesli chodzi o olej to przede wszystkim sprawdz czy nie ma wycieków, potem standardowy test na pierscienie i uszczelniacze zaworowe. Mozesz obejrzec swiece zaplonowe. Jesli nie kopci to niemozliwe ze spalil pol miarki na 500km. Sprawdz co sie dzieje z plynem chlodzacym. Czarne spaliny oznaczaja ze trzeba sprawdzic uklad paliwowy i zaplonowy. Dodatkowo sonde i czujnik temperatury i ten nieszczesny przeplywomierz (najlepiej komputerowo). Jakie spalanie?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zarazek Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 średnio mi pali 10l/100km. Nie mam spadku dynamiki żadnej, tylko tłumik końcowy cały czarny.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zawsze bedzie czarny nalot, w koncu tamtedy wydobywaja sie spaliny.... A świece jak wygladaja? Maja prawidlowy kolor?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zarazek Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Pod samochodem nie mam żadnych plam oleju, silnik jest suchutki. Nie sprawdziłem jeszcze poziomu płynu chłodzącego. [ Dodano: 2011-12-12, 19:44 ] Świec jeszcze nie sprawdzałem, ale 1l oleju na tysiąc to chyba trochę za dużo..   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 ale 1l oleju na tysiąc to chyba trochę za dużo. W zasadzie dużo sam się wymieni dolewkami do wymiany pewnie pierścionki poszły   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zarazek Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Da się po czymś poznać uszkodzone pierścienie?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 sprawdź ciśnienie w cylindrach   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi