Skocz do zawartości

Wymiana zbiornika paliwa, czyszczenie pompy paliwa Seicento

Gość automux

Rekomendowane odpowiedzi

Wymiana zbiornika paliwa i oczyszczenie pompy paliwa Fiat Seicento 0,9

Najpierw spuszczamy paliwo ze zbiornika ja nie miałem problemu bo był w takim stanie że paliwo trzymała tylko farba przez którą przesączało się paliwo i czuć było go w aucie, więc śrubokręt poszedł w ruch i dziura gotowa.

89016423.jpg

Po spuszczeniu paliwa podnosimy tylną kanapę i ukazuje nam się dekiel który musimy odkręcić.

78617826.jpg

Po odkręceniu dekla mamy przewody paliwowe i wtyczkę z przewodmi do pompy paliwa i pływaka które musimy rozłączyć.

88758093.jpg

Później od spodu zbiornika musimy odłączyć rurę wlewu paliwa i filtr paliwa.

31407743.jpg

Następnie demontujemy rurę wydechową z końcowym tłumikiem i odkręcamy zbiornik od podłogi i wymontowujemy go.

81400174.jpg

Po wymontowaniu zbiornika wykręcamy pływak z pompą paliwa ze starego zbiornika

81201313.jpg

Ściągamy dolną osłonę pompy paliwa i w moim przypadku było tam kupę rdzy i błota więc czyścimy.

95684789.jpg

Po oczyszczeniu składamy wszystko jak było i wkładamy do nowego zbiornika.

45417756.jpg

Zbiornik podwieszamy, montujemy wszystko w odwrotnej kolejności jak podczas demontażu nalewamy paliwo ja dodałem jeszcze dodatek do paliwa aby przeczyścić układ i cieszymy się z jazdy bez przerywania. W moim przypadku zawsze podczas skręcnia w lewo auto gasło z braku paliwa.

Wszystkie zdjęcia i tekst sa mojego autorstwa.

Automux

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności Warunki użytkowania