Gość MalaMi Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Siemka to znów ja.Ja w związku,że sama naprawiam mam troche pytań .Słuchajcie bo jak pisałam już wtajemniczonym z TC miałam za wysoki akumulator -poprzedni właściciel był anty techniczny jak dla mnie.Jak wymieniałam podszybie(było pęknięte) kolesie od których brałam częsci dali mi swój aku stary odpowiedni do Tigi ale ma już swoje lata itp.ale to nie istotne wszystko było ok ale od 3 dni Tigi rano nie chce odpalic na minusie mam biały nalot i mam pytanie czy wystarczy polać ciepłą wodą i będzie wtedy stykać??Ja oczywiście bende go wymieniać na nowy ale póki co mam ten z poprzednim nie było problemow zawsze odpalała za 1 razem nawet w mrozy .Z góry dzięki.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prezesik25 Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 ten biały nalot pojawia się przy starych akumulatorach. Zdejmij klemy, wyczyść ołowiane styki akumulatora papierkiem ściernym, tak samo klemy na styku z akumulatorem, potem posmaruj wazeliną techniczną lub zwykłym smarem. na jakieś pół roku powinno pomóc.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MalaMi Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 A myślisz ,że wtedy będzie mi już normalnie odpalała??Mi się wydaje,że przez to bo wcześniej nie miałam problemu   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prezesik25 Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 wyczyścisz i zobaczysz (nawet bez smarowania). Dodatkowo sprawdź poziom elektrolitu w akumulatorze i ew. dolej wody destylowanej. Akumulator raz na pół roku należy doładować prostownikiem.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MalaMi Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Ten aku 2 miesiące nie był jezdzony Astra tego typa nie chciała na nim odpalic a niunia za 1 razem zatrybiła dlatego wkoncu nie podpiełam go na prostownik.Bardzo Ci dziękuję za pomoc [ Dodano: 2010-04-14, 08:49 ] Aku działa już bez zażutów , bardzo dziekuję za pomoc.Oblałam ciepła woda , przeczyściałam pilnikiem i malina.Nie mam już problemów z odpaleniem.Jeszcze raz thx.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi