Gość Ben64 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Witam.Mam pytanie;rok temu wymieniałem uszczelkę pod deklem zaworów i znowu wysiadła,czy jest jakaś różnica w uszczelce do dekla metalowego i dekla plastikowego?,czy różnią się czymś te uszczelki? Bardzo proszę o jakąś poradę.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Sa juz podobne tematy - nastepnym razem poszukaj. Jesli poci sie spod dekla to nalezy sprawdzic droznosc ODMY silnika, jesli bedzie zapchana to silnik bedzie sie odpowietrzal najsłabsza uszczelka. Czyli do wymiany uszczelka pod deklem + czyszczenie odmy Sama uszczelke mozesz posmarowac sylikonem w razie gdyby sama pokrywa byla zwichrowana. Nie dokrecaj na chama. czy jest jakaś różnica w uszczelce do dekla metalowego i dekla plastikowego?, moim zdaniem to bez róznicy.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ben64 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 To wszystko zrobiłem ,uszczelkę dałem na silikon i dalej puszcza.Ale czym różni się uszczelka na deklu plastikowym od uszczelki na deklu metalowym,czy jest jakaś zasadnicza różnica?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 znalazłem takie coś poczytaj i porównaj : http://www.kimoto.shoper.pl/pl/p/Uszczelka-pokrywy-zaworow-16-DOHC-plastik-Daewoo-Nubira/730 http://www.kimoto.shoper.pl/pl/p/Uszczelka-pokrywy-zaworow-16-DOHC-2-GAR-Daewoo-Nubira/736 A jeżeli chodzi o jakość kup ELRING są droższe ale lepsze, no i z tą odmą sprawdź jak kolega pisze.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ben64 Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Dziękuję bardzo za podpowiedź.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi