Gość automux Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Piszę wyraźnie - na gazie jeździ dobrze (Oky) A ja napisałem wyraźnie : cyt... "nie wiemy co masz tam za instalację gazową i jakie ona parametry silnika pobiera że pracuje on dobrze"   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fel=x Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Teraz już nie wiem? Wytłumaczcie mi jaki związek ma klapowy przepływomierz gazu na pracę silnika na benzynie, klapa się nie zacina. Instalacja gazowa nie wiem jak się nazywa, ale jest to najzwyklejsza instalacja, cztery miesiące temu wymieniany był w warsztacie reduktor, i na gazie silnik chodzi dobrze. To wszystko dzieje się gdy jadę na benzynie, po przełączeniu na gaz jedzie się dobrze. [ Dodano: 2011-11-09, 22:09 ] Nikt nie może poradzić?? [ Dodano: 2011-11-18, 08:12 ] Czy dalej piszę nie zrozumiale? - Czy może to być pompa paliwa - daje za małe ciśnienie? [ Dodano: 2011-11-18, 21:36 ] Dzięki za pomoc???? Jeżeli ktoś z odwiedzających miałby taki sam problem to - jest to zbyt małe ciśnienie paliwa, na wtryskiwaczach. Co zrobić - po prostu, sprawdzić filtr paliwa, (najlepiej wymienić) jeżeli pompa jest w zbiorniku, sprawdzić filtr ssący pompy (przedmuchać). jeżeli to nie pomoże, a inne ustawienia są dobre, wymienić pompę paliwa i jest Oky.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi