Gość sip5 Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Witam ! Mam problem z linką od biegów w Oplu Vivaro 1,9CDTI 2004r , Problem polega na tym że podczas jazdy czy zmianie biegów końcówka linki która jest plastikowa wypada z tzw jabka na które jest nakładana, jest to łączone taką końcówką z jabkiem która jest połączona prawdopodobnie z wybierakiem .Linka prawdopodobnie jest nowa . Jak to spadnie to bieg który był wbity zostaje nie nmożna go zmienić na inny ponieważ lewarek zmiany biegów jest całkiem luzny .Byłbym bardzo wdzięczny jak ktoś mógłby mi coś doradzić w tej sprawie.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymon 1587cm3 Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Linka prawdopodobnie jest nowa Trzeba to sprawdzic i wymienic zuzyte elementy, nic innego nie poradzisz   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sip5 Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Tak tylko interesuje mnie to czy np. mogę wymienić ten sfożeń bez wyciągania skrzyni biegów bo w warsztacie mówią różnie.Lub czy wystarczy wymienić linke i czy dam rade zrobić to sam bez pomocy warsztatu?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 witam miałem ten sam problem z linką trzeba wziąsc kawałek szmatki i położyc na jabłku i wcisnąć z umiarkowaniem i gotowe .serio pomaga!!   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi