Gość Piotras666666 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Witam! Nigdzie nie znalazłem podobnego opisu więc wrzucam. Może komuś się przyda. Nie działało mi ogrzewanie tylnej szyby oraz miałem bardzo kiepski odbiór radia więc korzystając z ładnej pogody postanowiłem się tym zająć. Vectra B sedan. Moduł ogrzewania tylnej szyby, a zarazem wzmacniacz antenowy znajduje się pod tylną półką. 1. Na początek kluczem 21' odkręcamy pasy bezpieczeństwa (brak foto). 2. Następnie demontujemy plastikowe boczki trzymające się na czterech zatrzaskach. 3. Po usunięciu boczków zdejmujemy tylną półkę. Półka trzyma się na pięciu zatrzaskach. Demontujemy ściskając od strony bagażnika wystające zatrzaski kombinerkami i wpychając je lekko do środka. 4. Po usunięciu półki widzimy wzmacniacz antenowy wraz z modułem do ogrzewania tylnej szyby. Poszukiwanie problemu zacząłem standardowo od sprawdzenia bezpieczników. Następnie sprawdziłem czy do wzmacniacza dochodzi w ogóle prąd. Winnym braku ogrzewania tylnej szyby oraz braku dobrego odbioru radia był jak widać pośpiech poprzedniego właściciela i zagięta blaszka w gnieździe na wzmacniaczu. Pozdrawiam!   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/2229-brak-ogrzewania-tylnej-szyby-oraz-z%C5%82y-odbi%C3%B3r-radia-vb/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi