maciekchn Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Witam naczytałem się na innych forach dużo tego że podobno nie można wymienić ringu bo lampy się nie da rozebrać a ja pokaże ze jednak można i to w 10min Potrzebne nam jest: Lampa typu sonar lub angel (moja to astra f sonar) Opalarka lub piekarnik Śrubokręt Paczka zapałek Zaczynamy od zdjęcia blaszek z klosza Wyglądają tak Dalej bierzemy opalarkę i rozgrzewamy łączenie lampy z kloszem prawo-lewo po jakiejś minucie widać jak robi się "szparka" pomiędzy kloszem a lampą Wsadzamy wtedy śrubokręt i lekko rozciągamy i wsadzamy zapałkę cały czas nagrzewając rozchylamy fragment po fragmencie i wciskamy zapałki by nie wróciło i od dołu tak samo Jak już obie strony mamy rozciągnięte na zapałkach łapiemy ręka i z czuciem odginamy (oczywiście cały czas grzejąc opalarka po rantach) Odkręcamy jeszcze 2 śrubki od strony migacza Później odchylamy tak by było dojście wtedy odkręcamy kolejne 2 śrubki a są one od środkowej "wytłoczki" lampy i mamy już odklejony klosz A wszystko wygląda tak Niestety nie zrobię dalszej części bo baterie padły w aparacie ale wymiana jest prosta sa to diody trzeba wlutować stara wlutować nowa i wlała ringi jak nowe.Lampe sklejamy tak samo jak rozkleiliśmy tzn nagrzewamy wtedy klej który został robi się miękki i po wyschnięciu utwardza się proponuje jeszcze ranty przejechać sylikonem czarnym na temperaturę wtedy lampa będzie na 100% szczelna.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi