Gość sebastianoo Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Witam! Problem jest następujący: mam dwa TDI-ki 1Z (Vento i golfIII) ten pierwszy miał bardzo zabrudzony nastawnik falował na postoju i nie szło już jechać to się zdecydowałem i go sam wyczyściłem, po zabiegu i montażu wszystko zagrało jak należy Ale komplikacje zaczęły się z tym drugim. Szarpało w czasie jazdy. Rozebrałem, wyczyściłem no i montuje do auta, trwało ok minuty zanim odpalił, wyregulowałem dawkę i wszystko cacy... po kilku godzinach w trakcie jazdy autko mi zgasło i już nie mogłem odpalić Podłączyłem Vaga i wyskoczył bład 765 Czujnik położenia mechanizmu wyznacz. dawki (G149) Udało mi się u znajomego mechanika wyszperać jakiś nastawnik (uszkodz. był czujnik tem. paliwa i troszke rdza na niego weszła ale G149 dobry),wyczyściłem i przełożyłem samą płytkę do nastawnika, no i montuje, kręcił dobre 5min. zanim zapalił ale zapalił! działał! nie zdążyłem już wyregulować dawki bo czs był już do pracy... na drugi dzień wsiadam chce zapalić a on nic... zero... żadnego błędu na kompie nie ma, filtr paliwa nowy I pytam się was gdzie popełniłem błąd? Co może być nie tak? PROSZĘ pomóżcie bo opadam z sił...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zubi1990 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 prąd na zaworek dochodzi??   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sebastianoo Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Który zaworek? możesz podpowiedzieć?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi