Gość autominus Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Witam, Mam zacisk hamulcowy z tłoczkiem 48mm i samochód nie jest wyposażony w układ ABS. Przy wymianie klocków hamulcowych zobaczyłem, że uszkodzona jest osłona przeciw pyłowa na tłoczku. Chciałem zakupić cały zestaw naprawczy, ale do tego modelu auta sprzedawca ma dwa rodzaje i nie wiem który należy zakupić. 1. Schemat mojego zacisku: 2. Zastaw naprawczy NR 1 zawiera: - uszczelka tłoczka - osłona przeciw pyłowa - tłoczek - metalowy pierścień - zaślepka odpowietrznika 3. Zastaw naprawczy NR 2 zawiera: - uszczelka tłoczka - osłona przeciw pyłowa - tłoczek - zaślepka odpowietrznika 1. Czy ten metalowy pierścień jest potrzebny do założenia osłonki przeciwpyłowej? 2. W jaki sposób należy zamocować osłonkę przeciwpyłową (czy w zacisku jest jakiś kanałek do jej montażu)? Z góry dziękuję za pomoc.   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/7192-zacisk-hamulcowy-kadett-e/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi