Skocz do zawartości

renault megane gasnie po chwili problem z pompa paliwa???

Rekomendowane odpowiedzi

renault megane 1.4 8v 75 km 1998r auto po remoncie blacharskim, wymienilem bak i pompe stalo pol roku na warsztacie, odpalilo bez problemu jednak po minucie czy dwoch zdycha, i tak w kolko, nie robil tak wczesniej, czy to wina pompy???nie bylo mozliwosci sprawdzenia przy zakupie pompy bo uzywana,czy moze byc inna przyczyna??pompa dziala bo slychac bzyczenie.moze zapowietrzenie ukladu??? lub paliwo wyparowane bo stalo jakis czas w starym baku??nie wiem co o tym myslec.

https://forum.samnaprawiam.com/topic/6700-renault-megane-gasnie-po-chwili-problem-z-pompa-paliwa/

stala u kolegi blacharza bo belke wymienial mi i w zwiazku z tym zamowil mi bak z pompa.bo i tak trzeba bylo sciagac bak.poprzedni bak mial gwint przekrecony i nakretka sie nie dokrecala i pompa byla luzno wkrecona bo sie nie dalo dokrecic.ktos wczesniej tam musial grzebac.a stara pompa dziala ale cos zle wskazywala stan paliwa.no a teraz sie dzieje tak jak wyzej napisalem i nie wiem z czym to powiazac.

[ Dodano: 2016-01-08, 22:55 ]

zle okreslilem stoi nadal na warsztacie blacharskim nie u mechanika

[ Dodano: 2016-01-08, 23:06 ]

auto stoi piaty miesiac dopiero wczoraj odpalilem po tym czasie i tak sie zaczelo dziac jak wyzej pisze. nie wiem czy ma to zwiazek jakis ale samochod mial piaskowane podwozie i kolyske i konserwacja podwozia.wczesniej nie dzialo sie tak.mam przedmuch na kolektorze,dymi troche spalinami ale przed remontem tez dymil a nie gasla.

https://forum.samnaprawiam.com/topic/6700-renault-megane-gasnie-po-chwili-problem-z-pompa-paliwa/#findComment-37089