Gość kamyk3m Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Jesteś na Forum Samochodowe Forum Motoryzacyjne Problemy techniczne Skrzynia biegów Corsa B 1996, uszkodzona skrzynia brak napędu - lista błędów Corsa B 1996, uszkodzona skrzynia brak napędu - lista błędów Śledź temat Dodaj do zakładek Widok do druku Powiadom przyjaciela 1 post ¦ Strona 1 z 1 Corsa B 1996, uszkodzona skrzynia brak napędu - lista błędów mniej niż minutę temu Witam, mam problem z moją Corsą B 1996 1.4 w automacie, a mianowicie skrzynia nagle przestała działać do tego stopnia że nie działa żaden bieg włącznie z Parkingiem. Podczas przełączania biegów przy odpalonym silniku coś chrobocze w skrzyni jednostajnie, a przy powrocie na Parking słychać ostry zgrzyt ze skrzyni. Sprawdziłem olej w skrzyni i wszystko jest ok. Samochód tego samego dnia normalnie jechał bez szarpania biegami etc. parę minut przed całkowitym zanikiem napędu kierownica podczas jazdy zaczęła delikatnie się kołysać w lewo i prawo po czym skrzynia padła całkowicie. Mam wykaz błędów skrzyni z komputera , może ktoś z fachowym okiem spojrzy i będzie wiedział jak to ugryźć. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie teorie i wskazówki   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/6370-corsa-b-1996-uszkodzona-skrzynia-brak-nap%C4%99du-lista-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi