Gość borovik Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Od roku samoczynnie włącza mi się klimatyzacja (chłodzenie). Po odpaleniu auta mam podświetloną diodę sygnalizującą działanie klimatyzacji. Po dwukrotnym przyciśnięciu dioda gaśnie ale rozjarza się wolno po kilku sekundach. Co może być problemem? Jak usunąć usterkę? Przez rok czynnik chłodzący wydostał się na zewnątrz nieszczelnego skraplacza. Po dobiciu czynnika chłodziło przez miesiąc. Nie wiem, co z tym zrobić? W tej chwili wymieniam chłodnicę klimatyzacji, oringi, dobiję ponownie czynnik ale nie wiem, co zrobić z tym przyciskiem? Sprawdzali mi fachowcy sam wyłącznik (wymiana na nowy) ale jest to samo. Próbowałem sprawdzić przewody instalacji elektrycznej ale nie mogę dostać się do złączy pod bezpiecznikami w komorze silnika. Boję się coś połamać. Do serwisu też się boję podjechać bo wydoją mnie jak młóćkę. Mam złe doświadczenia. Poradzicie coś?   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/6040-samoczynne-w%C5%82%C4%85czanie-klimatyzacji/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi