Gość mlodas Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Witam mój problem jest następujący mój samochód to Opel Astra G 2.0tdi od niedawna zaczynają się dziać z nim dziwne rzeczy. Podczas jazdy samochodem lub postoju w korku zaświeca się kontrolka i pedał gazu zostaje odcięty (tzn. nie działa gazuje ale nic się nie dzieje) gdy nacisnę sprzęgło lub zostawię samochód na luzie obroty nagle wzrastają do ok 3,5 tys obrotów i to samo kontrolka i gaz odcięty, muszę wtedy zgasić silnik poczekać chwile i od nowa jest to dość uciążliwe ponieważ zdarza się w trakcie jazdy i trzeba się zatrzymywać i gasić samochód. Bardzo prosił bym o pomoc już tracę nadzieje. Ps. Mam nadzieje ze problem jest opisany w miarę zrozumiały sposób.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Proponuję diagnozę komputerową zrobić   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mlodas Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 No dzięki na to ju wpadłem ale myślałem że może dostane jakaś twórcza odpowiedź   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 może dostane jakaś twórcza odpowiedź Uwierz, że wpadłeś na forum motoryzacyjne a nie do wróżek. Wymienię Ci całą listę tego co może być i co??? będziesz wymieniał po kolei. Dodam tylko, że ta kontrolka sygnalizuje usterkę w układzie silnika.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mlodas Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Wyskoczył błąd P1515.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi