Gość marcinmusial20 Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Witam prosze o pomoc otoz niedawno kupiłem Mazde6 i jak narazie bylo wszystko pieknie jezdziła odpalała nie było problemu z paliwem tankowałem na roznych stacjach i było fajnie, az do momentu kiedy popełniłem blad a wiec udało mi sie kupic rope "okazyjnie" wiemy chyba o co chodzi i od tego momentu jak ja tylko wlałem do baku zaczeły sie problemy. Po przejechaniu kilka kilometrów zaswiecila mi sie kontrolka ze w pompce paliwa znajduje sie woda i z ta swiecaca kontrolka zrobilem jakies 10 km przyjechalem do domu i spusciłem wode z pompki tak jak pisze w ksiazce ale problem nie ustał odpalam auto i po kilku sekundach gasnie wyłaczam stacyjke przekrecam ponownie czekam az kontroliki zgasna ale nie wszystkie chca zgasnac zostaje taka kontrolka gdzie auto dostaje poslizgu swieci sie na pomaranczowo i nie moge odpalic musze odzczekac jakis 20 sekund na wyłaczonej stacyjce dopiero pozniej gasnie i moge odpalic auto. Na obrotach powyzej 1300 chodzi normalnie lecz gdy obroty spadna auto gasnie i zas musze czekac wiec prosze o jakis porady wskaowki co to moze byc za przyczyna z gory dziekuje za pomoc   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/3826-mazda-6-gasnie-na-wolnych-obrotach/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Myślę że wypuszczenie ropy zalanie nowej (dobrej) wymiana filtra paliwa przepłukanie przewodów, zalanie uzdatniacza do czyszczenia wtrysków, podłączenie do kompa sprawdzenie błędów i kasowanie.   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/3826-mazda-6-gasnie-na-wolnych-obrotach/#findComment-21955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinmusial20 Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 no ok jak tylko odzyskam auto jutro to napewno ta rope spuszcze bo jak narazie to w panice zaprowadziłem do warsztatu mechanikowi zademonstrowalem tylko raz moj problem i on juz powiedział ze to jest pompa paliwa a pech chciał ze pracuje w niemczech i taka czesc kosztuje 600-700 euro byc moze chce mnie na koszta naciagnac bo nie wierze w taka wielka madrosc tego fachowca ze pokazalem raz jaki jest problem i on juz wie ale wszystkiego dowiem sie jutro [ Dodano: 2012-07-09, 18:21 ] słuchajcie prosze o jakies rady w salonie mazda w niemczech za pierwszym raze,m powiedzieli ze pompa jest do regeneracji a dzisiaj dzwonoli ze pompy nie da sie naprawic i czy jest to mozliwe ze na popsutej pompie auto na wyzszych obrotach moze chodzic a na niskich gasnie czy to naprawde moze byc wina pompy czy poprostu chca mnie naciagnac na koszta   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/3826-mazda-6-gasnie-na-wolnych-obrotach/#findComment-21956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi