Gość GrzECHO Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Pacjent to Toyota Corolla E12 TS. Na początek zaopatrujemy się w spryskiwacze mgłowe - symbol 6438 AV: Ważne, żeby wężyk z płynem podłączany był pod kątem jak na zdjęciu poniżej. Do kupienia są wersje z wężykiem podłączanym pod kątem prostym, ale tej opcji nie polecam: Z wyjęciem starych spryskiwaczy nie powinno być problemów. U siebie odpiąłem tylko środkowy klips od wygłuszenia maski i dłubiąc śrubokrętem odhaczyłem stare spryskiwacze: Teraz czas na zastosowanie przymusu bezpośredniego - niezbędny będzie ostry nożyk, żyletka lub skalpel: Ścinamy ranty klipsa trzymającego spryskiwacz: Po obróbce, gotowy do montażu sprysk, powinien wyglądać tak: No i czas założyć wężyk: Finalnie wygląda to tak: Podsumowując całkiem fajnie to sika Minusem jest brak możliwości regulacji wysokości. U mnie pruska trochę za nisko z powodu innego kąta maski w stosunku do Peugeota, od którego pochodzą spryskiwacze. W przyszłości może znajdę na to jakąś radę, na razie zostaje tak jak jest Manual work - joujou Photos - GrzECHO   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/3603-manual-monta%C5%BC-spryskiwaczy-mg%C5%82owych-toyota-corolla-e12-ts/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi