Skocz do zawartości

witam,mam problem z odpaleniem silnika-trzeba długo krecig

Rekomendowane odpowiedzi

dodam ze pompe wymienilem i bylo idealnie az pewnego ranka zaczelo sie :devil: .Co gorsze2 dni temu podczas jazdy przestalydzialac wszystkie zegary :crazy: to juz mnie calkiem dobilo. Jesli ktos juz kiedys mial taki problem bardzo prosze o opis w jaki sposob usunal usterke

https://forum.samnaprawiam.com/topic/3059-witammam-problem-z-odpaleniem-silnika-trzeba-d%C5%82ugo-krecig/

Gość szymon 1587cm3

Co do odpalania to do sprawdzenia

- swiece zarowe i ich obwód - czyli głównie przekaznik

- moze paliwo sie cofa, jesli jest reczna pompka to podpompuj przed rozruchem

- przejrzec szczelnosc ukladu wtryskowego; zasilanie, powroty, nadmiary.

- syf z filtra kiedy spuszczany?

- na koniec pomiar kompresji, sprawdzenie wtryskiwaczy i ustawienie pompy.

Jak sie stalo nagle to pewnie swiece... albo przymarzł filtr.

Jesli chodzi o zegary to sprawdz bezpieczniki, bylo cos grzebane przy zegarach? Nie swieci nic czy nie dzialaja poszczególne kontrolki/wskazniki?

mam zawor zwrotny,w zbiorniku jest pompka elektryczna ktora dziala,uklad jest jest szczelny paliwowy,swiece grzeja sprawdzalem wczoraj,filtr jest nowy-tez myslalem ze moze jest syf-odkrecilem,przeplukalem-nic nie bylo ani sie nie poprawilo.

co do licznika -kontrolki wszystkie dzialaja oprucz zegarów i jak na zlosc wszystkie bezpieczniki cale

[ Dodano: 2012-01-20, 18:13 ]

mam zawor zwrotny,w zbiorniku jest pompka elektryczna ktora dziala,uklad jest jest szczelny paliwowy,swiece grzeja sprawdzalem wczoraj,filtr jest nowy-tez myslalem ze moze jest syf-odkrecilem,przeplukalem-nic nie bylo ani sie nie poprawilo.

co do licznika -kontrolki wszystkie dzialaja oprucz zegarów i jak na zlosc wszystkie bezpieczniki cale

[ Dodano: 2012-01-20, 19:00 ]

czy posiada ktos schematy instalacji elektrycznej do bmw 525 tds

dzieki mistrzuniu dzisiaj bede walczyl i dam znac co i jak

[ Dodano: 2012-03-07, 21:44 ]

witam wszystkich po dosc dligiej nieobecnosci,usterke elektryki usunalem dzieki pomocy Roberta :-)

Co do odpalania :!: tez dotowe -pali na dotyk :-D usterka mechaniczna i bardzo prosta do usuniecia,jesli ma ktos podobny problem chetnie pomoge

[ Dodano: 2012-06-16, 17:36 ]

co do dlugiego krecenia przy odpalaniu zanim zaczniecie co kolwiek robic sprawdzcie najpierw zaworek powrotny na pompie i filterek w nim czy czasem nie jest zapchany u mnie niemal nie bylo przepustu a po przeczyszczeniu problem zniknal :jupi:

Powodzenia