Skocz do zawartości
katia

peugot 406 HDI 2.0 SAM GASNIE PODCZAS JAZDY

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocy .Samochód gaśnie podczas jazdy .Jest on w trybie awaryjnym czyli jego max to 3000 tys obrotów.Czasem da się przejechać pare kilometrów ale gaśnie z opóźnieniem w taki sposob ze przekręcam stacyjke do zera a on jeszcze kilka chwil pracuje i dopiero gasnie.Dodam ze nie ma on normalnego przyspieszenia podczas jazdy jakby nie załącza się trurbina od przyspieszenie.Jednak ten tryb awaryjny nie jest ciagle jednego tygodnia jest drugiego tygodnia nie ma wtedy obrotomierz działa na max tys obrotów i normalnie gasnie ,Sprawdzono cały silnik czujniki turbine od przyspieszenia.Sprawdzono tez ze paliwo wszedzie dochodzi brakuje juz pomysłow.Co najlepsze jest ze on normalnie odpala  i jedzie czy w trybie awaryjnym czy bez niego.Lecz gdy zgasniie musze sie zatrzymac cofnąć kluczyk i odpala po napompowaniu paliwa to slychac a czasem po takiej sytulacji nie pompuje paliwa dopiero jak wyjme kluczyk i włożę spowrotem to napomuje paliwo i odpale bez chełtania.Dodam ze po przekręceniu kluczyka w stacyjce pojawia sie na komputerze pokładowym komunikac faulet immobilajzer moze to coś z komputerem? Co robić może ktoś doradzi co jescze sprawdzić .Może to któryś kabel prądowy jest uszkodzny ?Może ktoś z tym modelem też miał taki problem coś podpowie?Może ktoś podpowie dobrego mechanika peugot najlepiej takiego który umie pod komputer podłączyć samochód  z okolic Białegostoku lub samego Białegostoku?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
4 godziny temu, katia napisał:

Sprawdzono cały silnik czujniki turbine od przyspieszenia.Sprawdzono tez ze paliwo wszedzie dochodzi brakuje juz pomysłow.

 

 

Kto to sprawdzał i jak?

4 godziny temu, katia napisał:

komputerze pokładowym komunikac faulet immobilajzer

gdyby to ktoś przetłumaczył w tłumaczu google to by wyszło uszkodzenie immobilizera.

Więc moja rada jedź do elektryka który ci podepnie do komputera i zobaczy czy to sam immo czy coś innego z nim związane.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

dzieki za podpowiedz podpinając pod komputer okazało się że to jakiś czujnik ,został wymieniony ,co  prawda ciagle pokazuje sie faulet immobilajzer ale mechanik  błąd skasował  pozostaje wierzyc ze to bylo tylko to wczoraj po przejechanych 20 km wszystko normalnie dzialalo zobaczymy na jak dlugo.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Partnerem serwisu: Karty Plastikowe && Karty Plastikowe
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z forum akceptujesz Warunki użytkowania forum Warunki użytkowania.