maciekchn 0 Zgłoś Napisano 25 Czerwiec 2016 Testował ktoś te uradzania ? ALKOMAT nr1 ALKOMAT NR 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryssyl 0 Zgłoś Napisano 25 Czerwiec 2016 po mocnej herbacie pokazuja promil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciekchn 0 Zgłoś Napisano 28 Czerwiec 2016 ale wiesz bo testowałeś czy tak walisz w ślepo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzECHO 0 Zgłoś Napisano 28 Czerwiec 2016 Tanie alkomaty to zabawki, coś tam pokazują, ale ma się to nijak do rzeczywistości. Podczas pobytu w PL (święta wielkanocne) zaliczyłem dobrą imprezę z ziomkami, następnego dnia rano musiałem wracać 400km. Znajomy wyciągną taki zabawkowy alkomat i pierwszy pomiar 2,7 promila (nogi mi się ugięły), drugi pomiar 1,6 promila. Finalnie podjechałem na komendę i dmuchałem - 0,00... Morał z tej historii jest taki - tanie mięso to psy jedzą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czaser1 0 Zgłoś Napisano 21 Październik 2016 Za 60 zł to bym nie oczekiwał niczego dobrego, jaki tam musi być sensor o ile jakikolwiek jest:) sensor powinien być elektrochemiczny i najlepiej jakby taki alkomat był skalibrowany. A takie alkomaty już trochę kosztują. Masz tu poczytaj trochę o alkomatach ogólnie http://mbrokers.pl/motoryzacja/aktualnosci/jak-wybrac-alkomat-rodzaje-i-sposob-dzialania-alkomatow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alcoscent 0 Zgłoś Napisano 27 Październik 2016 Alkomat za te pieniądze nie będzie pokazywał prawidłowych wyników. Obydwa są półprzewodnikowe a teraz lepiej kupować elektrochemiczne. Np DA 8500E koszt zakupu wyższy ale koszty użytkowania niższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Simon1 0 Zgłoś Napisano 3 Listopad 2016 Ja dostałem taki za około 300 zł. Sprawdza się nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czaser1 0 Zgłoś Napisano 4 Listopad 2016 A jaki dokładnie i jaki ma sensor? Cena nie jest głównym wyznacznikiem. Ja bym raczej kierował się sensorem i gwarancją na sensor, bo to jest najważniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzECHO 0 Zgłoś Napisano 6 Listopad 2016 Simon1, zdaj relację i jak testowałeś. Urządzenie jest dosyć łatwo rozkalibrować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Disla 0 Zgłoś Napisano 9 Luty 2017 Niestety, ale dobry alkomat który ma dokładny pomiar i jest w miarę bezawaryjny to o wiele wyższy koszt, powiedzmy tak od 200zł wzwyż, sprawdź np modele Alkohit- są popularne i zbierają dobre opinie na forach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomekSaracen 0 Zgłoś Napisano 23 Maj 2017 Też kupiłem alkomat za kilkadziesiąt złotych i nie mogę powiedzieć, że byłem zadowolony. Miałem podobną historię, dmuchałem i wykazało ponad promil, a na komisariacie trzeźwiutki. W ten sprzęt jednak trzeba zainwestować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz.te 0 Zgłoś Napisano 7 Czerwiec 2017 Dobry alkomat z prawdziwego zdarzenia powinien kosztować przynajmniej 200 zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz.te 0 Zgłoś Napisano 30 Październik 2017 Kolego ja kupiłem Promiler AL8000, ale za 400zł i jestem mega zadowolony. Takie zabawki za kilkadziesiąt złotych, to wiesz raczej mogą wpędzić Cię tylko w kłopot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ancerrose 0 Zgłoś Napisano 15 Grudzień 2017 podepnę się pod temat, chcę ojcu sprawić taki alkomat (z wyższej półki) na gwiazdkę, do której już zostało bardzo mało czasu. Mógłby ktoś polecić konkretny model? budżet do 400zł z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin21aa 0 Zgłoś Napisano 17 Styczeń 2018 Ja testowałem to pierwsze i sprawdzało sie dobrze. Nie zgłaszałem wad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emilio 0 Zgłoś Napisano 6 Grudzień 2018 Szału za 60 zł bym sie nie spodziewał. Pewnie ma spore wahania w odczytach, ale działać będzie działał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
altis 0 Zgłoś Napisano 14 Grudzień 2018 jeśli chcesz używać tych urządzeń to lepiej kup lepsze, tutaj każda niedokłądność może mieć nieprzyjemne konsekwencje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzECHO 0 Zgłoś Napisano 13 Styczeń Przed nowym rokiem znajomy "poczęstował mnie" jakimś drogim testerem, niestety kiedy go odpaliliśmy na ekranie pojawił się komunikat, badanie niemożliwe, niezbędna kalibracja... Z tego co mówił używał go w 2018 tylko 5-6 razy i myślał ze nie bedzie go trzeba znowu kalibrować. Kalibracja jest wymagana co ileś użyć w tego typu urządzeniach... Tak więc nie dmuchałem tego dnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
namreh 0 Zgłoś Napisano 16 Styczeń Lepiej zapłacić więcej i być spokojnym że urządzenie pokazało prawidłowy wynik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djangoo 0 Zgłoś Napisano 26 Listopad Ja się właśnie zastanawiam nad zakupem, teścio ma niedługo 70tkę, nie jet na pewno abstynentem więc myślę, że by się ucieszył z takiego prezentu. Na razie wiem na pewno że to musi być sprzęt elektrochemiczny, tylko co dalej? Ile trzeba na to wydać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czaser1 0 Zgłoś Napisano 29 Listopad Tak parę stówek na pewno, żeby był elektrochemiczny. Dla przykładu taki najprostszy Alkohit kosztuje ok 350 zł. I taki z pewnością wystarczy na domowy użytek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach