Skocz do zawartości

slawek3710

Members
  • Liczba zawartości

    34
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O slawek3710

  • Tytuł
    Advanced Member

Profile Information

  • Lokalizacja
    poznan
  • Interests
    autka
  1. slawek3710

    alufelgi

    Witam.Ja też jestem na etapie szukania felg do swojego.Jeśli nie wiesz jaka felga bedzie ci pasować to są stronki gdzie wpisujesz model,rok,poj.silnika itd i sami szukają i dopasowują felgi do auta.Nawet jest obrazek z autem gdzie widzisz jak wyglądają na aucie.Np strona Auto-felgi,Felgocar albo allegro wpisujesz w koła-opony swoje auto klikasz szukaj i wyskoczą jakieś i tam będziesz miał wypisane rozmiary jakie pasują do twojego.Musisz kombinować [ Dodano: 2015-02-08, 17:47 ] Znalazłem na Allegro koła Carisma,Galant i Space Star.Wymiary 16 cali 4x114.3 -E16x6 1/2J H2 DOT 46. i następne
  2. STARA PRAWDA.KUPUJESZ TANIO KUPUJESZ DWA RAZY.Ale człowiek uczy się na błędach.
  3. Witam.Ja mam Audi A3 8P z 2004r.Silnik 1.6-8V-101KM. Też na wolnych obrotach mi trochę przebiera,a jak jadę puszczam gaz redukuję bieg i w momęcie jak puszczę sprzęgło to potrafi szarpnąć parę razy.Był u mechanika wymieniłem świece, filtry,cewkę.I nic to nie pomogło.Mechanik powiedział,że te silniki mają niską kulturę pracy,po prostu tak mają.Wolne obroty ok.700-750 jak włączę klimę to obroty wzrastają i jest lepiej.Ale mnie to nie pociesza na wiosnę oddaję do dobrego elektryka i niech kombinuje.Pozdrawiam.
  4. Sprawdz czy nie łapie gdzieś lewego powietrza.Jak wyglądają filtry(powietrza)?
  5. Zrób tak ja mówi witek.Też to przerabiałem.Samochód sam mi gasł,potem sam zaczął trąbić.Odstawiłem go do młodego elektryka i powiedział,że to norma w trójkach.Żeby rozłączyć alarm powiedział,że trzeba rozebrać prawie pół auta.W końcu to alarm i jest schowany.
  6. Miałem podobny przypadek w audiku.Wymieniałem termostaty i nic okazało się,że padł czujnik temp. wody.Nie pamiętam tylko co działo się z ogrzewaniem bo to było latem.
  7. Temat odmy przerabiałem w golfie 3 1.6.Zimą gromadziła się w niej taka biała maź.Pomimo ciągłego czyszczenia nic to nie pomagało.Pewnego razu żona jechała do pracy,odma zamarzła i wywaliło jej cały olej miarką od oleju.Nie pomagało zasłanianie silnika itp,itd.Sprzedałem badziew.Na forum VW poczytasz,że to typowa udręka niektórych VW.
  8. Sprawdź sobie jeszcze zapłon i tulejki na rozruszniku to też może być przyczyną kiepskiego odpalania.
  9. Olej sprawdzasz tam gdzie wlewasz,powinno wylatywać korkiem.Może lepiej wymienić niż dolewać bo nie wiesz co jest w środku,a jak wymieszasz dwa różne to może być kicha.Kup 2 litry 75w90.A nie wylatuje ci olej,bo może dostawać się na tarcze i wówczas będzie się ślizgać.To jest uszczelnienie wału za kołem zamachowym.Stan sprzęgła możesz sprawdzić pod samochodem.Może tam być blacha przykręcana po jej zdjęciu można zobaczyć sprzęgło.Ale nie wszystkie modele to miały.Zdjęcia ci nie dam bo nie mam już opla,przesiadłem się na audi . Jak będziesz wymieniał sprzęgło to kup markowe bo tu nie warto oszc
  10. Witam.Filtr masz koło rozrządu miedzy poduszką od silnika,a zbiorniczkiem chyba od wspomagania z czerwoną nakrętką.Pozdrawiam.
  11. A może warto na początku sprawdzić olej w skrzyni lub go wymienić.Jeśli sprzęgło się już ślizga to nie masz co już naciągać linki lub masz ją za mocno naciągniętą,przez to się ślizga.Nie wiem czy w oplu tak jest ale jest osłona sprzęgła którą można odkręcić i zobaczyć w jakim stanie jest sprzęgło.A co do sposobu wymiany to wpisz w google jak to zrobić tam znajdziesz sposób.Podobno nie trzeba wywalać skrzyni do wymiany.Pamiętaj tylko ,żeby dobrze wycentrować docisk z tarczą,żeby wałek sprzęgła dobrze wszedł.Ja jak to robię to nie dokręcam mocno docisku,nakładam skrzynie,tarcza jest luzna więc s
  12. Dzięki za odzew.Jak na razie Hania odpala,czekam aż strzeli focha wówczas będę mógł coś popatrzeć.Jak coś znajdę to na pewno dam znać.
  13. Możesz jeszcze sprawdzić pompę wody,lub drożność chłodnicy.Generalnie cały obieg ,może gdzieś się zagiął wąż?
  14. Witam wszystkich.Mam Honde Accord z 2003r, siódemka, silnik 2000, 155KM.Od pewnego czasu mi kaprysi.Wsiadam,odpalam,jadę kilkanaście kilometrów,gaszę i po np.pół godzinie chcę go ponownie odpalić to już nie chce.Kręci dobrze (ma nowy akumulator)parę razy drygnie jak by chciał zaskoczyć ale nic z tego.Jak go wezmę na pych to odpali z miejsca pózniej chodzi elegancko,nie przebiera,kopyto jak trzeba.Pochodzi tak ze dwa dni i znowu kicha.Wykluczam raczej elektronikę bo inaczej na pych tez by nie odpalił.Ktoś ma jakieś sugestie,co sprawdzić?Jak dla mnie ma taki objaw jak by nie dostawał paliwa.Osta
  15. Jak jest dobry elektryk lub elektronik to na pewno znajdzie. Podłączy pod kompa i może coś mu wyjdzie.A ja mam cały aparat z czujnikiem hala do golfa 3 1.6 z 1994rok mi się już nie przyda mogę ci go wysłać gratis ja mieszkam w poznaniu :-> .
Partnerem serwisu: Karty Plastikowe && Karty Plastikowe
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z forum akceptujesz Warunki użytkowania forum Warunki użytkowania.