| Wyróżnij się, zobacz co Ci daje rejestracja na naszym forum |
Zarejestruj się na forumi szczegółowo opisz problem z Twoim samochodem. Nasi Eksperci udzielą Ci bezpłatnych porad jak skutecznie dokonać naprawy.
Zalety Rejestracji ?
1. Rejestrując się na forum masz gwarancję , że opisany przez Ciebie problem nie pozostanie bez odpowiedzi.
2. Rejestracja i korzystanie z pełnych zasobów serwisu jest darmowa a Użytkownik nie ponosi żadnych opłat
3. Opisując, swój problem z samochodem możesz zaoszczędzić ciężko zarobione pieniądze na podobną diagnozę w serwisach motoryzacyjnych
4. Masz szansę porównać zdiagnozowaną przez nas usterkę z diagnozą pochodzšcš z warsztatu motoryzacyjnego
5. Dajemy Ci do dyspozycji wiedzę naszych Ekspertów motoryzacyjnych całkowicie bezpłatnie
6. Po rejestracji na forum masz dostęp do forum bez reklam
Nie zwlekaj zarejestruj się i korzystaj z naszych zasobów - Kliknij Tutaj
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
tomala
Nowicjusz

Marka: Opel
Model: Vectra B
Oznaczenie silnika (symbol): 1,6 16v
Paliwo: LPG+PB
|
Wysłany: 2012-02-09, 21:34 Wyświetlacz Vectra b
|
|
|
Witam.
Przejdę od razu do rzeczy--otóż miałem dziś takie oto zdarzenie- siadam za kółkiem mojej viki wkładam kluczyk,kręcę i jest ok,w tej chwili musiałęm auto zgasić i na chwilę wyjść.Mija pięć minut i siadam ponownie a tu niespodzianka--nie mogę przekręcić kluczyka,walka trwała ok 5 minut,ale udało się (trochę prośbą ,trochę grozbą no i trochę siłą),sukces auto jedzie,ale nie działa wyświetlacz ,sprawdziłem bezpieczniki są ok,przejechałem 50 km.viki stoi w garażu i kluczyk chodzi w stacyjce z oporami(małymi)w każdym razie nie jest to co było wcześniej.
Powiedzcie czy wyświetlacz jest połączony z stacyjką i czy wymiana stacyjki pomoże z wyświetlaczem? |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama
Naczelny Wódz :)

Auto : Sam Naprawiam
|
Wysłany: 2010-06-29, 22:35
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Grzes997
Administrator Przebiegły Mechanik

Model: Zafira
Oznaczenie silnika (symbol): X16XE
Pomógł: 217 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Kwi 2010 Posty: 2801 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2012-02-09, 21:41
|
|
|
| tomala napisał/a: | | Powiedzcie czy wyświetlacz jest połączony z stacyjką i czy wymiana stacyjki pomoże z wyświetlaczem? |
nie i nie
wyświetlacz nie jest bezpośrednio połączony ze stacyjką, sprawdź wszystkie połączenia, a stacyjkę proponuję wymienić jak najszybciej gdyż możesz gdzieś pojechać i nie wrócisz, to co piszesz jest wynikiem zużycia stacyjki, wymiana stacyjki jest bardzo prosta i opisana w poradnikach na przykładzie Astry G |
_________________ Jeśli od kogoś uzyskałeś pomoc w rozwiązaniu problemu, kliknij "POMÓGŁ" i podziękuj w ten sposób.
http://microsat.pl - dekodery DVB-T, elektroniczne papierosy - sklep internetowy
 |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
tomala
Nowicjusz

|
Wysłany: 2012-02-09, 22:08
|
|
|
| Cytat: | | sprawdź wszystkie połączenia, |
jakie? bezpieczniki są ok,w tej chwili ładuję akumulator,klemę ściągnąłem,co jeszcze mogę zrobić.
Temat stacyjki przekazałem dalej,jak dobrze pójdzie jutro wymieniam. |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Grzes997
Administrator Przebiegły Mechanik

Model: Zafira
Oznaczenie silnika (symbol): X16XE
Pomógł: 217 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Kwi 2010 Posty: 2801 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2012-02-10, 08:50
|
|
|
| tomala napisał/a: | | Temat stacyjki przekazałem dalej,jak dobrze pójdzie jutro wymieniam. |
poczekamy aż wymienisz, nie przypominam się by było jakieś bezpośrednie połączenie między stacyjką a wyświetlaczem, musi to być jakiś zbieg okoliczności nic więcej, teraz mi napisz czy on nie świeci całkowicie czy nie ma podświetlania ? |
_________________ Jeśli od kogoś uzyskałeś pomoc w rozwiązaniu problemu, kliknij "POMÓGŁ" i podziękuj w ten sposób.
http://microsat.pl - dekodery DVB-T, elektroniczne papierosy - sklep internetowy
 |
|
|
|
 |
tomala
Nowicjusz

|
Wysłany: 2012-02-11, 05:04
|
|
|
a ja wiem?jest czarny,więc nie świeci całkowicie nie miałem okazji zerknąć w ciągu dnia dziś obadam sprawę i dam znać co i jak.
Z podświetleniem wiem o co chodzi to samo było w klimatroniku wystarczyło dobrać się do żarówek i jest ok.sprawdzę to.
[ Dodano: 2012-02-14, 22:21 ]
Witam.
Chciałem pisać szybciej ,ale nie miałem czasu.
Otóż okazało się że Grześ miał rację,jest to zbieg okoliczności,po prostu miałem pecha --Tid nie padł tylko siadło podświetlenie w nim ,po rozebraniu deski i dobraniu się do wyświetlacza wyszło szydło z worka.
Faktem jest że jedna z żarówek padała wcześniej bo świeciła jakby słabiej z jednej strony,a teraz padły dwie od razu.
Żarówki już mam ale jeszcze poczekam z wymianą kupiłem 1,2W a potrzebna są 2W jeżeli nie dostanę takowych będę zmuszony zamontować słabsze(najwyżej przy jezdzie pod słońce nie będę dobrze widział temp itp)
A stacyjka działa potraktowałem ją wd-40 poczekałem i poszło działa bez zarzutu. |
|
|
|
 |
|
|
| | Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 22 |
|
|