| Wyróżnij się, zobacz co Ci daje rejestracja na naszym forum |
Zarejestruj się na forumi szczegółowo opisz problem z Twoim samochodem. Nasi Eksperci udzielą Ci bezpłatnych porad jak skutecznie dokonać naprawy.
Zalety Rejestracji ?
1. Rejestrując się na forum masz gwarancję , że opisany przez Ciebie problem nie pozostanie bez odpowiedzi.
2. Rejestracja i korzystanie z pełnych zasobów serwisu jest darmowa a Użytkownik nie ponosi żadnych opłat
3. Opisując, swój problem z samochodem możesz zaoszczędzić ciężko zarobione pieniądze na podobną diagnozę w serwisach motoryzacyjnych
4. Masz szansę porównać zdiagnozowaną przez nas usterkę z diagnozą pochodzšcš z warsztatu motoryzacyjnego
5. Dajemy Ci do dyspozycji wiedzę naszych Ekspertów motoryzacyjnych całkowicie bezpłatnie
6. Po rejestracji na forum masz dostęp do forum bez reklam
Nie zwlekaj zarejestruj się i korzystaj z naszych zasobów - Kliknij Tutaj
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
holcu
Administrator

Marka: Kia
Model: Sorento
Oznaczenie silnika (symbol): 2.5 CRDi
Paliwo: DIESEL
Zaproszone osoby: 324
Pomógł: 5 razy Wiek: 27 Dołączył: 18 Sty 2010 Posty: 532 Skąd: Sarajevo
|
Wysłany: 2010-03-23, 17:19 Ubezpieczenie OC/AC w Benefia
|
|
|
Chciałem się podzielić informacją odnośnie procesu likwidacji szkody auta ubezpieczonego w Benefia.
Któregoś razu, ktoś na parkingu przed jednym ze szczecińskich hipermarketów, przerysował mi lekko auto. Tylne nadkole, reflektor, zderzak, listwa zderzaka. Oczywiście szkodę zgłosiłem w ciągu 4 dni przyjechał do mnie rzeczoznawca, porobił zdjęcia.
Zgłosiłem również pęknięcie przedniej szyby jako nowa szkoda. Zrobił się wyprysk od kamyczka uderzonego po łataniu dziur.
Po trzech tygodniach otrzymałem wycenę szkody.
Lakierowanie nadkola, zderzaka, wymiana reflektora, lakierowanie listwy ozdobnej wyceniono na 1200 zł. Odrzucili wgniecienie zderzaka, jako podejrzenie uszkodzenia podczas innej kolizji (prawdopodobnie na skutek uderzenia w słupek) Nie wnikam.
Wymiana szyby w aucie (przedniej) została wyceniona na 1600 zł, gdyż jest to oryginalnie oklejona szyba, do jej montażu potrzeba sporo gadżetów takich jak
- Komplet naprawczy
- Podkladki dystansujące
- Podkładki dystansowe
- Ramki ozdobne
----------------------------
26 zł
Dodatkowo naprawa blacharska (nie wiem, czy zakładają uszkodzenie blachy przy wyjmowaniu szyby ?? ) doliczyli 140 zł. Reszta to koszt szyby.
Czekam jeszcze na wypłatę odszkodowania na moje konto i wówczas prześlę dokładny opis. Nie obyło się też bez problemów.
- najpierw mimo, musiałem udowodnić przysługujące mi zniżki
- później okazało się, że rzeczoznawca nie przesłał dokumentów
- na wycenę która miała być dokonana w ciągu 14 dni od oględzin czekałem 19 dni.
Będę informował jeszcze o dalszym postępowaniu, gdyż sama wycena nie jest gwarantem wypłacenia odszkodowania. |
|
 |
|
Pani Reklama
Naczelny Wódz :)

Auto : Sam Naprawiam
|
Wysłany: 2010-06-29, 22:35
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Moto131
Średnio Zaawansowany Moderator

Marka: Skoda
Model: Octavia
Oznaczenie silnika (symbol): 1.6 | 75PS
Paliwo: PB
Zaproszone osoby: 20
|
Wysłany: 2010-03-23, 19:43
|
|
|
| Zapodaj jakąś fotkę bo jestem ciekaw jak autko wygląda po "szkodzie". |
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
holcu
Administrator

Marka: Kia
Model: Sorento
Oznaczenie silnika (symbol): 2.5 CRDi
Paliwo: DIESEL
Zaproszone osoby: 324
Pomógł: 5 razy Wiek: 27 Dołączył: 18 Sty 2010 Posty: 532 Skąd: Sarajevo
|
Wysłany: 2010-03-24, 11:16
|
|
|
Mam problem z czytnikiem kart. Generalnie blacha nie jest wgnieciona, jest zdarty wyłącznie lakier ze :
zderzaka, nadkola, reflektor porysowany (lekko), listwa ozdobna. Zderzak miałem uderzony według ich oględzin wcześniej, w wyniki najechania na murek, słupek pionowy dlatego nie klasyfikuje się do wymiany podczas jednej szkody. Należy zgłosić drugą szkodę.
Co do szyby to malutki pajączek wielkości połowy jednogroszówki. |
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Komfortowy sopot apartamenty - odpocznij u nas. Nasza oferta: ubezpieczenia dla każego.
| | Strona wygenerowana w 0,39 sekundy. Zapytań do SQL: 20 |
|
|