| Wyróżnij się, zobacz co Ci daje rejestracja na naszym forum |
Zarejestruj się na forumi szczegółowo opisz problem z Twoim samochodem. Nasi Eksperci udzielą Ci bezpłatnych porad jak skutecznie dokonać naprawy.
Zalety Rejestracji ?
1. Rejestrując się na forum masz gwarancję , że opisany przez Ciebie problem nie pozostanie bez odpowiedzi.
2. Rejestracja i korzystanie z pełnych zasobów serwisu jest darmowa a Użytkownik nie ponosi żadnych opłat
3. Opisując, swój problem z samochodem możesz zaoszczędzić ciężko zarobione pieniądze na podobną diagnozę w serwisach motoryzacyjnych
4. Masz szansę porównać zdiagnozowaną przez nas usterkę z diagnozą pochodzšcš z warsztatu motoryzacyjnego
5. Dajemy Ci do dyspozycji wiedzę naszych Ekspertów motoryzacyjnych całkowicie bezpłatnie
6. Po rejestracji na forum masz dostęp do forum bez reklam
Nie zwlekaj zarejestruj się i korzystaj z naszych zasobów - Kliknij Tutaj
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
junior
Nowicjusz juniora morda pasuje do forda

Marka: Ford Opel
Model: Windstar Senator B
Oznaczenie silnika (symbol): 3.8 3.0
Paliwo: LPG+PB
Wiek: 37 Dołączył: 06 Cze 2010 Posty: 4 Skąd: wziąść pieniądze
|
Wysłany: 2010-11-07, 19:49 Rozebranie i złożenie auta
|
|
|
Witajcie.
Na wstępie przepraszam za założenie tematu tutaj ,ale nie wiem, gdzie go założyć.
Mam pytanie do mechaników itp.fachowców,otóż mam klienta i nie wiem,ile wycenić moją pracę za zrobienie paru rzeczy.
Chodzi mi o
1.Astra 2010 r-wymiana belki tylnej ,zmiana zacisków ,tarcz i piast na inne ,złożenie z dwóch jednego zacisku,odpowietrzenie układu ,wymiana linki hamulca ręcznego z wspawaniem zaczepów (ręczny elektryczny,belka przystosowana na zwykłą wajchę).
2.Audi S8 2009 r-rozebranie całego kufra,środka z wszystko oprócz podłogi łącznie z wymianą konsoli ,rozebranie całego przodu bez silnika i instalacji (zostaje tylko silnik z instalacją,myślę że strefy zgniotu wymienię bez wyciągania silnika chociaż może być ciężko),demontaż progów,nadkoli tarcz hamulcowych zacisków i potem ponowne złożenie po dostarczeniu nowych części do kupy.
Mam nadzieję ,że ktoś mi podpowie ile za to zakrzyczeć ,żeby klient nie dostał zawału,chociaż już i tak go rozbieram.
Pozdrawiam i oczekuję jakiś propozycji |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama
Naczelny Wódz :)

Auto : Sam Naprawiam
|
Wysłany: 2010-06-29, 22:35
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
ArKos
Administrator Szef wszystkich szefów

Marka: Ałudi :)
Model: A6 C5
Oznaczenie silnika (symbol): AEB
Zaproszone osoby: 41
Pomógł: 279 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Lut 2010 Posty: 4716 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2010-11-07, 20:05
|
|
|
| junior napisał/a: | | nie wiem,ile wycenić moją pracę za zrobienie paru rzeczy |
ziom, ale to zależy między innymi od:
- regionu kraju
- renomy zakładu
- ruchu w interesie
- kosztu materiałów dodatkowych (tych, które musisz kupić nowe, np spinki tapicerki itp)
| junior napisał/a: | | 1.Astra 2010 r-wymiana belki tylnej ,zmiana zacisków ,tarcz i piast na inne ,złożenie z dwóch jednego zacisku,odpowietrzenie układu ,wymiana linki hamulca ręcznego z wspawaniem zaczepów (ręczny elektryczny,belka przystosowana na zwykłą wajchę). |
ja bym ogolił jakieś 400-500zł
| junior napisał/a: | | 2.Audi S8 2009 r-rozebranie całego kufra,środka z wszystko oprócz podłogi łącznie z wymianą konsoli ,rozebranie całego przodu bez silnika i instalacji (zostaje tylko silnik z instalacją,myślę że strefy zgniotu wymienię bez wyciągania silnika chociaż może być ciężko),demontaż progów,nadkoli tarcz hamulcowych zacisków i potem ponowne złożenie po dostarczeniu nowych części do kupy. |
to już są tysiące
zależnie od stopnia uszkodzenia auta, możesz sie nieźle wkopać - niekiedy po rozebraniu auta dopiero wyłazi ogrom roboty
najprościej:
zadzwoń do warsztatu jakiegoś i przez telefon uzyskaj ORIENTACYJNĄ kwotę za tego typu robotę
odejmij ze 30-40% i możesz golić według mnie
oczywiście zakładam że jesteś fachura i wiesz co robisz... |
|
 |
|
Pani Reklama

|
Wysłany: 2010-06-29, 22:35
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
junior
Nowicjusz juniora morda pasuje do forda

Marka: Ford Opel
Model: Windstar Senator B
Oznaczenie silnika (symbol): 3.8 3.0
Wiek: 37 Dołączył: 06 Cze 2010 Posty: 4 Skąd: wziąść pieniądze
|
Wysłany: 2010-11-07, 20:28
|
|
|
- regionu kraju-lubuskie
- renomy zakładu -nie pierwsze auto klienta
- ruchu w interesie - ogólnie czekam na nowe części
- kosztu materiałów dodatkowych - brak,klient dostarcza co chcę
a z tymi najprościej:
zadzwoń do warsztatu jakiegoś i przez telefon uzyskaj ORIENTACYJNĄ to zaraz mówią , że muszą zobaczyć co i jak,a to odpada.
ja myślałem że coś pomiędzy 5000 - 6000 zł to nie wiele ale nie wiem czy to nie przesada.:)
[ Dodano: 2010-11-19, 19:46 ]
Następne pytanie:
Ile skasować,za wymianę koła pasowego w BMW 3 320d 2004,czekam na propozycje |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama

|