Marka: opel
Model: astra2
Oznaczenie silnika (symbol): Z16XE
Paliwo: LPG+PB
Wysłany: 2012-02-06, 20:55 Problem z instalacją gazową-sekwencja opel astra2 rok 2003
Mam opla astrę2 rok 2003 i założoną instalację gazową sekwencje marki LANDI RENZO .Wystąpił problem z przełączaniem z benzyny na gaz.Gdy silnik pracuje na benzynie i pali się dioda rużowa na przełączniku gazu to jest w porządku gdy przełączy się na gaz gaśnie i zapala się czek na tablicy . Byłem u gazownika kilka razy wymienił filtry w układzie gazu ustawił na sterowniku i miało być dobrze.Następnym razem założyłł czujnik na parowniku i też go przesterował i też nie pomogło. Trzecim razem wymienił termostat bo to miało być przyczyną i też nie pomogło wręcz w zbiorniczku wyrównawczym układu chłodzenia pojawiła się biała maż i dalej to samo.byłem u mechanika powiedział że musiał podczas uzupełniania płynu mieć naczynie zaoliwione i ztąd ten syf w zbiorniczku . Powiedział że należy narazie jeżdzi i kontrolować poziomy oleju i płynu i zgłosić się do gazownika .Proszę o pomoc .Pierwszy raz piszę na forum i przepraszam za nie sprecyzowany tekst