| Wyróżnij się, zobacz co Ci daje rejestracja na naszym forum |
Zarejestruj się na forumi szczegółowo opisz problem z Twoim samochodem. Nasi Eksperci udzielą Ci bezpłatnych porad jak skutecznie dokonać naprawy.
Zalety Rejestracji ?
1. Rejestrując się na forum masz gwarancję , że opisany przez Ciebie problem nie pozostanie bez odpowiedzi.
2. Rejestracja i korzystanie z pełnych zasobów serwisu jest darmowa a Użytkownik nie ponosi żadnych opłat
3. Opisując, swój problem z samochodem możesz zaoszczędzić ciężko zarobione pieniądze na podobną diagnozę w serwisach motoryzacyjnych
4. Masz szansę porównać zdiagnozowaną przez nas usterkę z diagnozą pochodzšcš z warsztatu motoryzacyjnego
5. Dajemy Ci do dyspozycji wiedzę naszych Ekspertów motoryzacyjnych całkowicie bezpłatnie
6. Po rejestracji na forum masz dostęp do forum bez reklam
Nie zwlekaj zarejestruj się i korzystaj z naszych zasobów - Kliknij Tutaj
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
gargus39
Nowicjusz

Marka: VW Passat
Model: B3 2.0
Oznaczenie silnika (symbol): 2E
Paliwo: LPG+PB
|
Wysłany: 2011-05-18, 21:49 Passat B3 2.0 B 8V silnik 2E problem z odpaleniem na benzyni
|
|
|
Witam. Autko jak w temacie zasilane także LPG na którym niema żadnych problemów, wręcz przeciwnie Happy ale do rzeczy:
W chwili zakupu silnik był w strasznym stanie występowały wybuchy gazu, ale to zostało wyeliminowane przez kapitalkę silnika i naprawę instalacji LPG.
Wymieniłem także pompę paliwa, czujnik temperatury cieczy dający info dla kompa,oczywiście wszystkie świece i przewody. próbowałem regenerować przepływomierz, po tych pracach objaw następujący :
- odpalał jak był zimny jednak niemożliwe było wejście na obroty powyżej tysiąca - gasł , chyba że wprowadzało się bardzo delikatnie i przekroczył ok 1600 to wkręcał się dalej ok
Wczoraj wymieniłem w końcu przepływomierz co dało :
BRAK MOŻLIWOŚCI ODPALENIA na benzynie na LPG jest wszystko ok
Próbowałem restartować kompa ale nic to nie zmieniło
Może jest mi ktoś w stanie pomóc ? Mnie już brakuje pomysłów
Aha jeszcze jedno pytanko. Czy B3 posiada impulsowy odczyt kodów jeśli tak to jak je odczytać (tabelę posiadam ) a może jest podłączany na magistrali K ?? |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama
Naczelny Wódz :)

Auto : Sam Naprawiam
|
Wysłany: 2010-06-29, 22:35
|
|