| Wyróżnij się, zobacz co Ci daje rejestracja na naszym forum |
Zarejestruj się na forumi szczegółowo opisz problem z Twoim samochodem. Nasi Eksperci udzielą Ci bezpłatnych porad jak skutecznie dokonać naprawy.
Zalety Rejestracji ?
1. Rejestrując się na forum masz gwarancję , że opisany przez Ciebie problem nie pozostanie bez odpowiedzi.
2. Rejestracja i korzystanie z pełnych zasobów serwisu jest darmowa a Użytkownik nie ponosi żadnych opłat
3. Opisując, swój problem z samochodem możesz zaoszczędzić ciężko zarobione pieniądze na podobną diagnozę w serwisach motoryzacyjnych
4. Masz szansę porównać zdiagnozowaną przez nas usterkę z diagnozą pochodzšcš z warsztatu motoryzacyjnego
5. Dajemy Ci do dyspozycji wiedzę naszych Ekspertów motoryzacyjnych całkowicie bezpłatnie
6. Po rejestracji na forum masz dostęp do forum bez reklam
Nie zwlekaj zarejestruj się i korzystaj z naszych zasobów - Kliknij Tutaj
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
bartosh
Początkujący

Marka: Opel
Model: Kadett Cabrio
Oznaczenie silnika (symbol): c16nz
Paliwo: PB
Wiek: 21 Dołączył: 03 Kwi 2010 Posty: 28 Skąd: Kochanowice
|
Wysłany: 2010-04-03, 16:27 Odszkodowanie za klapę
|
|
|
Witam, ostatnio pod szkołą wyjeżdżając moją astrą walnąłem w lagunę, której pękła tylna klapa, ponieważ była z laminatu.
Wszystko stało się tak. Gość wyjeżdżał laguną (stał po drugiej stronie parkingu na przeciw mojej asi). Czekałem cierpliwie aż wyjedzie, po czym patrze w lusterka gość stoi (obwiesił się ja krawężniku jak to on stwierdził), myślę sobie chce mnie przepuścić. Więc nie zwlekałem długo, wrzuciłem wsteczny i powoli wyjeżdżałem, gdy w pewnym momencie wyłączyło mi się radio, więc zacząłem lekko hamować, to było nagle takie jedno małe klupnięcie. Moja astra była cała, w lagunie pękła tylna klapa (kombi). Przyznałem się do winy choć nie wiem czy do końca jest ona moja, ponieważ po śladach opon widać, że to on we mnie walnął, a nie ja w niego (ponieważ moje koło było jakieś 20cm po za miejscem parkowania).
Chcę wiedzieć co wy o tym sądzicie i czy kase wykładać z własnej kieszeni czy z ubezpieczalni?
Pozdr. |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama
Naczelny Wódz :)

Auto : Sam Naprawiam
|
Wysłany: 2010-06-29, 22:35
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
prezesik25
Zasłużony VAG grupa

Marka: Volkswagen
Model: Golf 3, Polo 86c2f
Oznaczenie silnika (symbol): 1.4 ABD, 1.4D 1W
Paliwo: LPG+PB
Zaproszone osoby: 63
Pomógł: 5 razy Wiek: 31 Dołączył: 28 Lut 2010 Posty: 381 Skąd: Łęczyca / Daszyna
|
Wysłany: 2010-04-03, 20:49
|
|
|
| Wina jest obupólna. Podczas cofania jak przywalisz w parkujące auto lub gdy ktoś będzie przejeżdżał drogą i ty mu zajedziesz drogę zawsze cofający będzie winny. Nie płać mu z kieszeni gotówką, tylko trzeba było napisać oświadczenie o zdarzeniu drogowym w 2 egzemplarzach, jedno dla Ciebie, drugie dla niego, wtedy on gdzie do Twojego zakładu ubezpieczeń i zgłasza szkodę. Kasę wypłacą mu z Twojego ubezpieczenia, bo po to ono jest. Jak szkoda jest niewielka to napewno nie będą Ci zabierać zniżek. |
_________________ Jeżeli piszę bez polskich znaków to znaczy, że piszę z komórki - proszę o wyrozumiałość.
|
| Ostatnio zmieniony przez prezesik25 2010-04-03, 20:58, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
ArKos
Administrator Szef wszystkich szefów

Marka: Ałudi :)
Model: A6 C5
Oznaczenie silnika (symbol): AEB
Paliwo: LPG+PB
Zaproszone osoby: 41
Pomógł: 279 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Lut 2010 Posty: 4715 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2010-04-03, 20:55
|
|
|
mam jedno ale:
na drogach wewnętrznych nie obowiązują przepisy ogólne ruchu drogowego
ważne jest czy to zdarzenie miało miejsce na drodze wewnętrznej, jeśli tak to nie ma mowy o kolizji tylko o zniszczeniu mienia
a wina jak kolega wspomniał: obopólna, ponieważ obaj cofali i obaj powinni zachować szczególną ostrożność |
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
bartosh
Początkujący

Marka: Opel
Model: Kadett Cabrio
Oznaczenie silnika (symbol): c16nz
Paliwo: PB
Wiek: 21 Dołączył: 03 Kwi 2010 Posty: 28 Skąd: Kochanowice
|
Wysłany: 2010-04-04, 14:40
|
|
|
| Dokładnie to był parking przed szkołą gdzie drogi nie było (stary kawałek łąki) wiem tylko że początkowo właściciel laguny zażądał ode mnie 900 zł na nowy element + wymiana + malowanie |
|
|
|
 |
|
|
| | Strona wygenerowana w 0,36 sekundy. Zapytań do SQL: 22 |
|
|