Marka: Opel
Model: Vectra B Caravan
Oznaczenie silnika (symbol): Z18XE
Paliwo: PB Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 21 Lut 2010 Posty: 247 Skąd: Szlak Piastowski...
Model: Zafira
Oznaczenie silnika (symbol): X16XE
Paliwo: LPG+PB Pomógł: 183 razy Wiek: 45 Dołączył: 18 Kwi 2010 Posty: 2483 Skąd: Ruda Śląska
o ile pamiętam był to rok 2000 mam jeszcze cała płytotekę z takimi przebojami jak dance techno od 1998 do 2002 to były czasy jak się bawiłem taka muzyką ale to były naprawdę początki dobrych dyskotek w naszym kraju, może ktoś pamięta takie dyskoteki na śląsku jak Planeta, Ibiza Bytom, Piramida Chorzów, tych dyskotek już nie ma ale można powiedzieć że rozkręcali młodzież na max
_________________ Jeśli od kogoś uzyskałeś pomoc w rozwiązaniu problemu, kliknij "POMÓGŁ" i podziękuj w ten sposób.
Marka: Opel VECTRA
Model: "B"
Oznaczenie silnika (symbol): X20XEV
Paliwo: LPG+PB
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 2010-08-22, 09:24
no to były te czasy... miałem wtedy 13-14 lat
co Sobota z "ziomami" siadałem na rower i targałem 5 kilometrów pod dyskotekę "Protektor Prusice" gdzie muza łupała do białego rana... na dachu Dyscoteki były trzy lasery które dawały łune swiatła przeszło na 10 kilometrów to było to i szybki powrót do domu ok 24 żeby nie było
później gdy pracowałem jako kelner na "weselach" w restauracji/ Hotelu w wakacje tuz za ściana Protektora to już miałem legalny wjazd na dyskotekę jako " pracownik" ach jak człowiek sobie przypomni to normalnie aż łza się w oku kreci ...
_________________ Każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec....
Była Corsa B 1.2, jest Vectra B 2.0, a co bedzie- może SAAB 9 3
Model: Vectra B Caravan
Oznaczenie silnika (symbol): Z18XE
Paliwo: PB Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 21 Lut 2010 Posty: 247 Skąd: Szlak Piastowski...
Wysłany: 2010-08-29, 22:32
Znów coś co uwielbiam, muzyka wykonywana przez utalentowanych ludzi.
U tych co nieco starszych forumowiczów od razu w uszach pojawi się głos pułkownika milicji Jana Płócienniczaka.
http://w485.wrzuta.pl/aud...-_cronus_saturn
Marka: Audica i Ople
Model: 1 manual i 2 automaty :)
Oznaczenie silnika (symbol): AEB & x18xe1 & x30xe
Paliwo: LPG+PB
Zaproszone osoby: 41 Pomógł: 235 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Lut 2010 Posty: 4134 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2011-10-30, 21:38
Stara miłość nie rdzewieje... 25 lat go słucham...
Mocno zmieniony styl muzyki. Dostosowany do obecnej mody i trendów muzycznych, może nawet trochę trąci komercją. W każdym razie da się z przyjemnością posłuchać. Stary Jarre - nie do zapomnienia... Kiedyś Jarre był wyznacznikiem kierunku muzyki instrumentalnej - razem z Vangelisem i Oldfieldem pchali ten kierunek muzyczny.
A ten kawałek chyba zna każdy z mojego pokolenia... Kawałek wykorzystywany notorycznie jako podkład dźwiękowy w programie popularno-naukowym SONDA prowadzonym przez nieżyjących już Z.Kamińskiego i A.Kurka, którzy tragicznie zginęli pod Raciborzem...
Gdyby komuś kołatało samo nazwisko Jarre, to powyższe kawałki są dziełem syna - jego ojcem jest znany muzyk filmowy, Maurice Jarre - autor soundtracków między innymi takich produkcji jak Zmierzch bogów (1969), Stowarzyszenie Umarłych Poetów (1989), Uwierz w ducha (1990)... W genach po ojcu widać łyknął talent
Dłuższe słuchanie to u mnie pojawienie się jakiegoś rodzaju transu/hipnozy, nie wiem jak to nazwać. W każdym razie niesamowicie utożsamiam się z tą muzyką i wczuwam się łapiąc natychmiast nastrój.
Oprócz szacunku za całokształt muzyczny, najwięcej szacunku u mnie ma za to:
_________________ Nie pomagam na PW, gg, mail ani telefon - nie pełnię dyżuru 24/24 na zasadzie "hotline". Napisz temat na forum, jeśli chcesz uzyskać pomoc.
PW i EMAIL służy do informowania o ewentualnych problemach technicznych forum i anomalii w jego działaniu.
Jeśli od kogoś uzyskałeś pomoc w rozwiązaniu problemu, kliknij "POMÓGŁ" i podziękuj w ten sposób.