Witam naczytałem się na innych forach dużo tego że podobno nie można wymienić ringu bo lampy się nie da rozebrać a ja pokaże ze jednak można i to w 10min
Potrzebne nam jest:
Lampa typu sonar lub angel (moja to astra f sonar)
Opalarka lub piekarnik
Śrubokręt
Paczka zapałek
Zaczynamy od zdjęcia blaszek z klosza
Wyglądają tak
Dalej bierzemy opalarkę i rozgrzewamy łączenie lampy z kloszem prawo-lewo
po jakiejś minucie widać jak robi się "szparka" pomiędzy kloszem a lampą
Wsadzamy wtedy śrubokręt i lekko rozciągamy
i wsadzamy zapałkę
cały czas nagrzewając rozchylamy fragment po fragmencie i wciskamy zapałki by nie
wróciło
i
od dołu tak samo
Jak już obie strony mamy rozciągnięte na zapałkach łapiemy ręka i z czuciem odginamy (oczywiście cały czas grzejąc opalarka po rantach)
Odkręcamy jeszcze 2 śrubki od strony migacza
Później odchylamy tak by było dojście wtedy odkręcamy kolejne 2 śrubki a są one od środkowej "wytłoczki" lampy
i mamy już odklejony klosz
A wszystko wygląda tak
Niestety nie zrobię dalszej części bo baterie padły w aparacie ale wymiana jest prosta sa to diody trzeba wlutować stara wlutować nowa i wlała ringi jak nowe.Lampe sklejamy tak samo jak rozkleiliśmy tzn nagrzewamy wtedy klej który został robi się miękki i po wyschnięciu utwardza się proponuje jeszcze ranty przejechać sylikonem czarnym na temperaturę wtedy lampa będzie na 100% szczelna.
Ostatnio zmieniony przez ArKos 2011-05-06, 22:04, w całości zmieniany 1 raz