Napraw Sam Swoje Auto Home | Redakcja | Kontakt | RSS | Statystyki | Grupy |
Zaloguj się:

Automatyczne logowanie:

Wyróżnij się, zobacz co Ci daje rejestracja na naszym forum 

Zarejestruj się na forumi szczegółowo opisz problem z Twoim samochodem. Nasi Eksperci udzielą Ci bezpłatnych porad jak skutecznie dokonać naprawy.

Zalety Rejestracji ?

1. Rejestrując się na forum masz gwarancję , że opisany przez Ciebie problem nie pozostanie bez odpowiedzi.

2. Rejestracja i korzystanie z pełnych zasobów serwisu jest darmowa a Użytkownik nie ponosi żadnych opłat

3. Opisując, swój problem z samochodem możesz zaoszczędzić ciężko zarobione pieniądze na podobną diagnozę w serwisach motoryzacyjnych

4. Masz szansę porównać zdiagnozowaną przez nas usterkę z diagnozą pochodzšcš z warsztatu motoryzacyjnego

5. Dajemy Ci do dyspozycji wiedzę naszych Ekspertów motoryzacyjnych całkowicie bezpłatnie

6. Po rejestracji na forum masz dostęp do forum bez reklam

Nie zwlekaj zarejestruj się i korzystaj z naszych zasobów - Kliknij Tutaj

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
grabus-yo Sam Naprawiam Audi
Nowicjusz
Grabus

Marka: Opel
Model: Vectra B
Oznaczenie silnika (symbol): X18XE
Paliwo: LPG+PB
Wysłany: 2011-02-21, 08:57   LPG

Witam, od jakiegoś czasu słyszę stuki na tyłach samochodu, na początku myślałem że to coś w zawieszeniu ale stukało nawet gdy samochód stał w miejscu na światłach. teraz już wiem ze ma to związek z LPG , te stuki to najprawdopodobniej dochodzą ze zbiornika albo jego okolic, nie wiem co to może byc??? jaka jest tego przyczyna ??? proszę o pomoc

Pani Reklama
Naczelny Wódz :)

Auto : Sam Naprawiam
Dopisz komentarz do postu Wysłany: 2010-06-29, 22:35   

Opel Corsa
Grzes997 Sam Naprawiam Audi
Administrator
Przebiegły Mechanik

Model: Zafira
Oznaczenie silnika (symbol): X16XE
Wysłany: 2011-02-21, 09:00   

Sprawdź czy nie odkręciło się mocowanie zbiornika, może pokrywa się poluzowała lub jakiś przewód stuka o karoserię. Więcej nic tam nie może być, no chyba że w samym zbiorniku coś się stało np poluzował się pływak ale to raczej nie możliwe.

http://microsat.pl - dekodery DVB-T, elektroniczne papierosy - sklep internetowy

Pani Reklama

Opel Corsa
Nowicjusz
Grabus

Wysłany: 2011-02-21, 09:04   

ok , sprawdzę wszystko , dzięki za szybką odpowiedz pozdrawiam :-)

[ Dodano: 2011-02-21, 11:17 ]
sprawdziłem butle, pokrywę , przewody i nic tam nie lata, dzisiaj jechałem na przegląd i stałem 10 min na wyłączonym silniku i znowu coś stukło , sam już nie wiem czy to ma zwiazek Z LPG , może to z tłumika coś stuka , on już właściwie nadaje sie do wymiany ... wszystko to jest dziwne bo odgłos tego stukania to tak jak by zaciągnąc hamulec ręczny i ruszyć , słychac wtedy jak ręczny puszcza i jest taki stuk....nie wiem co o tym myslec.... jak macie pomysł to piszcie pozdro

Pani Reklama

Opel Corsa
Dawid Sam Naprawiam Audi
Specjalista
Tu naprawię, tam zepsuję ;-)

Model: Astra F 1.7 TDS Isuzu
Oznaczenie silnika (symbol): X17DT
Paliwo: DIESEL
Wysłany: 2011-02-22, 00:44   

Duchy :) Posprzątaj albo przewieź teściową w bagażniku to się dowiesz co stuka :D

adawoj34 Sam Naprawiam Audi
Początkujący
NUBI29

Marka: daewoo
Model: nubira
Oznaczenie silnika (symbol): 1.6
Wysłany: 2011-02-22, 11:43   

jak wymienialem zbiornik gazowy po2 miesiacach zaczelo pukac jak bylo gazu na rezerwie i jak zatankowalem do pelna 1dzien potem spokoj,juz sie przyzwyczailem kiedys wypale gas i podjade by ustawil plywak ale jak to bywa nigdy nie mam czasu,butla nowa a plywak zle zalozyl i tyle ,zatankowany do pelna plywa sobie i puka w scianke butli i jak jest pusty tez sprawdz w ten sposob :-)

Nowicjusz
Grabus

Wysłany: 2011-02-22, 22:46   

no to chyba będzie ten pływak bo nic innego nie może stukać he he :-) ale powiedz mi czy może on stukać nawet gdy auto już nie chodzi powiedzmy 5 min ??? bo tak mi sie działo jak i również podczas jazdy , dziwne to wszystko ale baniak chyba nie wybuchnie ??? :-) pozdro

Początkujący
NUBI29

Wysłany: 2011-02-23, 11:59   

dziwne?jaki zbiornik gazu standardowy?otwoz bagaznik zawies sie na jego krawedzi i bujnij gora dol jak bys sprawdzal amorki z tylu tak po chlopsku przy pelnym lub prawie bedzie pukac ale piszesz ,ze jak nie pracuje ?nasuwaja sie 3 odpowiedzi albo pykasz panienke albo plyniesz promem albo?nie wiem moze zawor musisz przystawic ucho przez szmate bo mrozy do konca lutego,nie ma tam urzadzen mechanizmow :-o jesli nie w butli bo nie jezdzi moze zawieszenie amortyzator jakas tuleja g-m a jak bebny moze sprezyna zauwaz czy jak wsidasz czy wysiadasz jesli masz odglos z tylu fury to dziwne ale jest mroz to tez moze amorek,co do butli to opusc oparcia z tylnej[kanapy]wylacz silnik bedzie wyrazniej najpierw trzeba sie zorientowac czy w samoochodzie czy na zewnatrz :-|

[ Dodano: 2011-02-23, 12:07 ]
a jeszcz zostala klapa bagaznika moz cos obcierac i sa tam tez silowniki albo wyluzuj i odepnij z haka h. ten camping po co go targasz :-)

Nowicjusz
Grabus

Wysłany: 2011-02-23, 13:15   

ja obstawiam zawór albo pływak w butli, amory sprawdzałem juz jakis czas temu, w poniedziałek miałem przeglad i z zawieszeniem wszystko ok, w piatek jade sprawdzic gaz, wyciagłem wykładzine z bagażnika i teraz słychac te pukanie wyrazniej , tak jak by młotkiem gumowym uderzyć w butle gazu, a butla jest w miejscu koła czyli okrągła,

[ Dodano: 2011-02-24, 11:29 ]
witam dziś juz wiem ze pływak w butli obija sie o ścianki , a te stukanie dochodzi z zaworu , nie wiem tylko co mu jest a pewnie ma jakieś zawiasy :-) czasem walnie mocniej a po chwili juz lżej

Początkujący
NUBI29

Wysłany: 2011-02-24, 12:48   

no tak plywak + zawor,plywak jest mocowany na zaworze od wewnatrz nie rozni sie od paliwowego,jednym koncem puka w scianke i zapiera z drugiej cos trze bo ramie plywaka krzywo ustawione i tyle ,trzyma sie pewnie bo do konca plywak sie nie wysunal,tak to plywal by sobie i pukal caly czas,wysmigaj paliwo lpg i gazownik ci ustawi nie rob sam [sa plaby]moim zdaniem 20-30 zl i pewnie koniec historii ale odpisz mi sie zdazylo,tobie innych moze nakierowac. :-)

Nowicjusz
Grabus

Wysłany: 2011-02-25, 10:29   

:lol: problem sie rozwiązał po wizycie u gazownika :-D pływak sobie pływa w butli ale to nie problem i może tak sobie być a co do problemu strzelania w butli , który mi nie dawał spokoju to poprostu blacha pod zbiornikiem w miejscu kola , wgniata sie i jest glośny stuk :-o ponoc Vectry tak maja, ze blacha w tym miejscu jest cienka a pozatym mam cały czas koło zapasowe na zbiorniku więc dodatkowy ciężar który wgniata tą blachę , może też mróz ma coś do tego :-) dzięki za pomoc , pozdrawiam

ArKos Sam Naprawiam Audi
Administrator
Szef wszystkich szefów

Marka: Ałudi :)
Model: A6 C5
Oznaczenie silnika (symbol): AEB
Zaproszone osoby: 41
Wysłany: 2011-02-25, 11:00   

Untitled Document

Dziękujemy za pozostawienie informacji o rozwiązaniu problemu.

Będzie to pomocne dla osób, które zmagają się z podobnym
problemem w swoim samochodzie.

Początkujący
NUBI29

Wysłany: 2011-02-25, 13:20   

arkos to jest to,mozna bylo by automatycznie do pierwszego postu osoby proszacej o pomoc dopinac krotka informacje aby opisala final . grabus-yo niedlugo bedzie ci brak tego stukania ale coz przyzwyczaisz sie :lol: ;-) :-)

ArKos Sam Naprawiam Audi
Administrator
Szef wszystkich szefów

Marka: Ałudi :)
Model: A6 C5
Oznaczenie silnika (symbol): AEB
Zaproszone osoby: 41
Wysłany: 2011-02-25, 13:44   

To pisanie nic nie da. Można prosić - jeden na 10 coś napisze o efekcie. I co?

Szkoda....

Odpowiedz do tematu