Napraw Sam Swoje Auto Home | Redakcja | Kontakt | RSS | Statystyki | Grupy |
Zaloguj się:

Automatyczne logowanie:

Wyróżnij się, zobacz co Ci daje rejestracja na naszym forum 

Zarejestruj się na forumi szczegółowo opisz problem z Twoim samochodem. Nasi Eksperci udzielą Ci bezpłatnych porad jak skutecznie dokonać naprawy.

Zalety Rejestracji ?

1. Rejestrując się na forum masz gwarancję , że opisany przez Ciebie problem nie pozostanie bez odpowiedzi.

2. Rejestracja i korzystanie z pełnych zasobów serwisu jest darmowa a Użytkownik nie ponosi żadnych opłat

3. Opisując, swój problem z samochodem możesz zaoszczędzić ciężko zarobione pieniądze na podobną diagnozę w serwisach motoryzacyjnych

4. Masz szansę porównać zdiagnozowaną przez nas usterkę z diagnozą pochodzšcš z warsztatu motoryzacyjnego

5. Dajemy Ci do dyspozycji wiedzę naszych Ekspertów motoryzacyjnych całkowicie bezpłatnie

6. Po rejestracji na forum masz dostęp do forum bez reklam

Nie zwlekaj zarejestruj się i korzystaj z naszych zasobów - Kliknij Tutaj

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Temper Sam Naprawiam Audi
Nowicjusz

Marka: bmw x5
Model: e 53
Oznaczenie silnika (symbol): 3.0d
Paliwo: DIESEL
Wysłany: 2010-12-09, 08:42   kłopoty z odpalaniem bmw x5

Witam,
Mam następujący problem. BMW X5 (E 53) 3.0d od pewnego czasu ma kłopot z odpaleniem. Nie ma zasadniczego znaczenia czy silnik jest zimny czy ciepły. Po podpięciu do komputera i uruchomieniu rozruchu wartość ciśnienia na pompie wtryskowej pokazuje 102.35 atm, aby odpalił niezbędne jest ok. 115.
Co zostało do tej pory zrobione. Wymieniony został filtr paliwa, a przy tej okazji zdiagnozowano, iż jeden z króćców wychodących od pompy miał lekkie luzy (pompa była zroszona paliwem), wymieniono zaciski, usunięto nieszczelność (najprawdopodobniej zasysał tamtędy powietrze) problem ustał na około tydzień. Teraz znów to samo.
Sprawdzono ponownie powyższe połączenie - jest sucho nic nie wskazuje, że znów się coś obluzowało. Sprawdzono także pozostałe króćce - jest ok. Pomimo tego nie chciał zapalić pomimo kilkunastu prób. Na komputerze wartość ciśnienia na pompie - stała tj. 102.35. W miarę kręcenia i wyładowywania akumulatora ciśnienie spadło do 88.1, a po chwili poniżej.
Po podpięciu kabli rozruchowych i pożyczeniu prądu odpalił od razu. Proszę o podpowiedzi. Z góry dziękuję.
Witam ponownie.
Dzisiaj na zimnym silniku odpalił za pierwszym razem po rozruchu trwającym ok. 3-4 sekundy. Przejechałem około 50 km i zostawiłem na około póltorej godziny. Gdy wróciłem temperatura silnika wynosiła ok. 60 C (na niebieskim polu). Odpalił za drugim razem po długim kręceniu (ok.10-20 sekund). Przejechałem kolejne 30 km i zgasiłem go na ok. 3 minuty. Nie zapalił. Kręciłem już z 15 razy i nic. Czy ktoś jest w stanie pomóc? Nie mam pojęcia o co chodzi - dzięki za jakąkolwie podpowiedź.
Ostatnio zmieniony przez Temper 2010-12-10, 19:18, w całości zmieniany 1 raz  

Pani Reklama
Naczelny Wódz :)

Auto : Sam Naprawiam
Dopisz komentarz do postu Wysłany: 2010-06-29, 22:35   

Opel Corsa
Grzes997 Sam Naprawiam Audi
Administrator
Przebiegły Mechanik

Marka: Opel
Model: Zafira
Oznaczenie silnika (symbol): X16XE
Paliwo: LPG+PB
Wysłany: 2010-12-09, 12:11   

Jak silnik odpalił na pożyczonym prądzie nasuwa się jedna myśl akumulator do wymiany, Twój mimo że kręci ma za małą moc rozruchu i dlatego są takie problemy gdyby to była usterka samego silnika to nie zapali nawet na pożyczonym prądzie.

http://microsat.pl - dekodery DVB-T, elektroniczne papierosy - sklep internetowy

Pani Reklama

Opel Corsa
Temper Sam Naprawiam Audi
Nowicjusz

Marka: bmw x5
Model: e 53
Oznaczenie silnika (symbol): 3.0d
Paliwo: DIESEL
Wysłany: 2010-12-09, 14:15   

Witam,
Akumulator wymieniłem dwa tygodnie temu na nowy BOSH 95Ah prąd rozruchu 800A.
Zapomniałem o tym wspomnieć.
Dziękuję za sugestię, bo tak samo sobie pomyślałem gdy problem z rozruchem się zaczął.

[ Dodano: 2010-12-10, 19:12 ]
Witam ponownie.
Dzisiaj na zimnym silniku odpalił za pierwszym razem po rozruchu trwającym ok. 3-4 sekundy. Przejechałem około 50 km i zostawiłem na około póltorej godziny. Gdy wróciłem temperatura silnika wynosiła ok. 60 C (na niebieskim polu). Odpalił za drugim razem po długim kręceniu (ok.10-20 sekund). Przejechałem kolejne 30 km i zgasiłem go na ok. 3 minuty. Nie zapalił. Kręciłem już z 15 razy i nic. Czy ktoś jest w stanie pomóc? Nie mam pojęcia o co chodzi - dzięki za jakąkolwie podpowiedź.

Pani Reklama

Opel Corsa
Odpowiedz do tematu