| Wyróżnij się, zobacz co Ci daje rejestracja na naszym forum |
Zarejestruj się na forumi szczegółowo opisz problem z Twoim samochodem. Nasi Eksperci udzielą Ci bezpłatnych porad jak skutecznie dokonać naprawy.
Zalety Rejestracji ?
1. Rejestrując się na forum masz gwarancję , że opisany przez Ciebie problem nie pozostanie bez odpowiedzi.
2. Rejestracja i korzystanie z pełnych zasobów serwisu jest darmowa a Użytkownik nie ponosi żadnych opłat
3. Opisując, swój problem z samochodem możesz zaoszczędzić ciężko zarobione pieniądze na podobną diagnozę w serwisach motoryzacyjnych
4. Masz szansę porównać zdiagnozowaną przez nas usterkę z diagnozą pochodzšcš z warsztatu motoryzacyjnego
5. Dajemy Ci do dyspozycji wiedzę naszych Ekspertów motoryzacyjnych całkowicie bezpłatnie
6. Po rejestracji na forum masz dostęp do forum bez reklam
Nie zwlekaj zarejestruj się i korzystaj z naszych zasobów - Kliknij Tutaj
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Tumak5
Początkujący

Marka: Opel
Model: Vectra
Oznaczenie silnika (symbol): C20NE
Paliwo: LPG+PB
|
Wysłany: 2011-05-13, 18:46 Jekie jest łożysko w przekładni kierowniczej Vectra A?
|
|
|
Cieknie mi maglownica Saginaw ze wspomaganiem w Vectrze A przy wałku idącym do krzyżaka i dalej na kolumnę kierowniczą. Próbowałem wymienić tylko simering, ale dalej cieknie na dywanik.
Muszę wymienić tam łożysko i wiem tyle że jest wałkowe, bez wewnętrznej bieżni (bieżnią jest sama oś) i jest smarowane płynem wspomagania.
Potrzebował bym wymiary tego łożyska, a super by było jak by ktoś napisał mi gdzie można je kupić
Przeczytałem cały internet trzy razy i nie mogę tego znaleźć...
Dzięki |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama
Naczelny Wódz :)

Auto : Sam Naprawiam
|
Wysłany: 2010-06-29, 22:35
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
ArKos
Administrator Szef wszystkich szefów

Marka: Ałudi :)
Model: A6 C5
Oznaczenie silnika (symbol): AEB
Zaproszone osoby: 41
Pomógł: 279 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Lut 2010 Posty: 4713 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2011-05-13, 18:58
|
|
|
Intercars.
Podaj markę, model i wersję silnika z rocznikiem. Będą mieli. |
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Tumak5
Początkujący

Marka: Opel
Model: Vectra
Oznaczenie silnika (symbol): C20NE
|
Wysłany: 2011-05-13, 19:15
|
|
|
OOoooo
Zadzwonię i zapytam.
Dzięki
[ Dodano: 2011-05-16, 12:50 ]
Zadzwoniłem i niestety poprzez podanie marki, modelu i silnika nic Pan z intercars nie znalazł.
Powiedziła że może poprzez podanie oznaczeń z łożyska coś by sią znalazło, ale ja niestety łożyska nie posiadam na wierzchu.
Pomoże ktoś?
[ Dodano: 2011-05-16, 20:18 ]
Wydarłem to łożysko
Oznaczenie na nim to DB53313 igiełkowe, calowe, Średnica = 0,785 ", średnicy zewnętrznej = 1,025" Szerokość = 0.389 "
Pomoże mi ktoś je znaleźć w Polsce do kupienia?
Jutro zadzwonię do intercars-u i zapytam...
Więc w Polsce łożysko to nie występuje, można je dostać tylko na zamówienie z zagranicy, ale cenę można sobie wyobrazić...
Sympatyczny Pan który zajmuje się regeneracją maglownic powiedział mi że łożyska się nie wymienia tylko uszczelnienie na nowe oryginalne i ma nie ciec.
Jak założę to napiszę jaki tego jest efekt. Uszczelniacz kosztował niecałe 50zł z przesyłką. |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|