Marka: Audica i Ople
Model: 1 manual i 2 automaty :)
Oznaczenie silnika (symbol): AEB & x18xe1 & x30xe
Paliwo: LPG+PB
Zaproszone osoby: 41 Pomógł: 235 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Lut 2010 Posty: 4142 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-06-01, 01:26 Jak w prosty sposób samemu wypolerować ranty felg
No właśnie - jest sposób, po którym nie odczuwa się bólu palców, nie spędza się kilku dni nad jedną felgą... Sam wypróbowałem ten sposób i sprawdza się doskonale.
_________________ Nie pomagam na PW, gg, mail ani telefon - nie pełnię dyżuru 24/24 na zasadzie "hotline". Napisz temat na forum, jeśli chcesz uzyskać pomoc.
PW i EMAIL służy do informowania o ewentualnych problemach technicznych forum i anomalii w jego działaniu.
Jeśli od kogoś uzyskałeś pomoc w rozwiązaniu problemu, kliknij "POMÓGŁ" i podziękuj w ten sposób.
Marka: Opel
Model: Zafira
Oznaczenie silnika (symbol): X16XE
Paliwo: LPG+PB Pomógł: 183 razy Wiek: 45 Dołączył: 18 Kwi 2010 Posty: 2485 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-06-01, 05:34
Prosty ale niebezpieczny
_________________ Jeśli od kogoś uzyskałeś pomoc w rozwiązaniu problemu, kliknij "POMÓGŁ" i podziękuj w ten sposób.
Zaproszone osoby: 41 Pomógł: 235 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Lut 2010 Posty: 4142 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-06-01, 08:18
ręczny na max, klocki pod tylne koła, wahacz oprzeć na pustaku i co tu niebezpiecznego?
zrobiłem 4 fele cycuś
_________________ Nie pomagam na PW, gg, mail ani telefon - nie pełnię dyżuru 24/24 na zasadzie "hotline". Napisz temat na forum, jeśli chcesz uzyskać pomoc.
PW i EMAIL służy do informowania o ewentualnych problemach technicznych forum i anomalii w jego działaniu.
Jeśli od kogoś uzyskałeś pomoc w rozwiązaniu problemu, kliknij "POMÓGŁ" i podziękuj w ten sposób.
Marka: Opel
Model: Zafira
Oznaczenie silnika (symbol): X16XE
Paliwo: LPG+PB Pomógł: 183 razy Wiek: 45 Dołączył: 18 Kwi 2010 Posty: 2485 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-06-01, 10:07
O ile mnie pamięć nie myli sam Ci to zaproponowałem w kolorowym
_________________ Jeśli od kogoś uzyskałeś pomoc w rozwiązaniu problemu, kliknij "POMÓGŁ" i podziękuj w ten sposób.
Marka: daewoo
Model: nexia
Oznaczenie silnika (symbol): 1.5
Wysłany: 2010-06-02, 08:50
Dobre na ranty, proste kształty. Sam tak robiłem.
Na bardziej wymyślne krzywizny i kształty dobra jest wiertara (mocna, żadna marketówka). Wystarczy jakiś wałek np. fi 13mm, bądź mniejszy, na to wąż ogrodowy, tak długi by wystawał parę centymetrów poza wałek. Na to kleimy papier ścierny i zapier.... . Zaczynałem od papieru 220, po zdjęciu farby powierzchnia felgi była masakrycznie chropowata. Naprawdę fajnie idzie robota, tylko trzeba uważać by nie zbierać materiału zbyt długo w jednym miejscu, bo dołki się porobią. Robiłem tak do papieru gramatury 600, 800. Potem już raczej ręcznie.
I wyszło takie coś. Pasta, jakaś marketówka, robione bez filca
Marka: Kia
Model: Sorento
Oznaczenie silnika (symbol): 2.5 CRDi
Paliwo: DIESEL
Zaproszone osoby: 287 Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 18 Sty 2010 Posty: 523 Skąd: Sarajevo
Wysłany: 2010-06-02, 09:01
dawid8210 - Bardzo ładnie Ci to wyszło. Dałbyś radę wrzucić fotkę jak prezentuje się Nexia z takimi felgami ?? Jeśli nie w tym temacie to umieść w dziale Nasze Auta.
Pewnie piorunujący widok będzie i super bo oto chodzi
Wysłany: 2010-06-02, 16:58
moje rękodzieła wyszły tak