| Wyróżnij się, zobacz co Ci daje rejestracja na naszym forum |
Zarejestruj się na forumi szczegółowo opisz problem z Twoim samochodem. Nasi Eksperci udzielą Ci bezpłatnych porad jak skutecznie dokonać naprawy.
Zalety Rejestracji ?
1. Rejestrując się na forum masz gwarancję , że opisany przez Ciebie problem nie pozostanie bez odpowiedzi.
2. Rejestracja i korzystanie z pełnych zasobów serwisu jest darmowa a Użytkownik nie ponosi żadnych opłat
3. Opisując, swój problem z samochodem możesz zaoszczędzić ciężko zarobione pieniądze na podobną diagnozę w serwisach motoryzacyjnych
4. Masz szansę porównać zdiagnozowaną przez nas usterkę z diagnozą pochodzšcš z warsztatu motoryzacyjnego
5. Dajemy Ci do dyspozycji wiedzę naszych Ekspertów motoryzacyjnych całkowicie bezpłatnie
6. Po rejestracji na forum masz dostęp do forum bez reklam
Nie zwlekaj zarejestruj się i korzystaj z naszych zasobów - Kliknij Tutaj
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
ursus
Początkujący Kombinator

Marka: Daewoo
Model: Nubira II CDX
Oznaczenie silnika (symbol): X20SED
Paliwo: LPG+PB
|
Wysłany: 2011-12-08, 22:22 Jak sprawdzić "oryginalność" części?
|
|
|
Witam.
Już trzeci raz zdarza mi się kupić jakąś część, co do której mam wątpliwości, czy jest to faktycznie to, za co zapłaciłem. Podam więc konkretny przykład: zakupiłem czujnik TPS do Nubiry. Miał to być oryginał GM. Czujnik dotarł, oryginalnie zapakowany (w sensie zgrzany woreczek nieotwierany) ale jak zacząłem mu się przyglądać to naszła mnie pewna wątpliwość, bo są na nim nabite jakieś numery, które nijak mają się do numerów umieszczonych na etykiecie. Czy to jest normalne? Ewentualnie jak sprawdzić, czy część w woreczku to tak część, która powinna tam być wg etykiety?
Na czujniku wszystkie oznaczenia jakie znalazłem to:
-06595
CTS
c/1217
A to zdjęcie etykiety:
Czy kupiłem to co zamierzałem i skąd to wiadomo? |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama