| Wyróżnij się, zobacz co Ci daje rejestracja na naszym forum |
Zarejestruj się na forumi szczegółowo opisz problem z Twoim samochodem. Nasi Eksperci udzielą Ci bezpłatnych porad jak skutecznie dokonać naprawy.
Zalety Rejestracji ?
1. Rejestrując się na forum masz gwarancję , że opisany przez Ciebie problem nie pozostanie bez odpowiedzi.
2. Rejestracja i korzystanie z pełnych zasobów serwisu jest darmowa a Użytkownik nie ponosi żadnych opłat
3. Opisując, swój problem z samochodem możesz zaoszczędzić ciężko zarobione pieniądze na podobną diagnozę w serwisach motoryzacyjnych
4. Masz szansę porównać zdiagnozowaną przez nas usterkę z diagnozą pochodzšcš z warsztatu motoryzacyjnego
5. Dajemy Ci do dyspozycji wiedzę naszych Ekspertów motoryzacyjnych całkowicie bezpłatnie
6. Po rejestracji na forum masz dostęp do forum bez reklam
Nie zwlekaj zarejestruj się i korzystaj z naszych zasobów - Kliknij Tutaj
|
| Tagi tematu: 1.8, chodzi, dym, golf, iii, jak, kat, lpg, silnika, spod, traktor | |
|
| Autor |
Wiadomość |
arturosus
Nowicjusz

Marka: VW
Model: GOLF
Oznaczenie silnika (symbol): 1.8
Paliwo: LPG+PB
|
Wysłany: 2010-10-01, 14:45 GOLF III 1.8 KAT + LPG CHODZI JAK TRAKTOR,DYM SPOD SILNIKA
|
|
|
| WITAM.JAKIŚ CZAS TEMU KUPIŁEM GOLFIKA.AUTKO TROCHĘ JUŻ STARE BO Z 1992R.KUPIŁEM OD WŁASCICIELA RACZEJ LAIKA :d . W AUCIE W ZASADZIE NIE WYMIENIAŁEM NIC POZA WLANIEM NOWEGO OLEJU:-).NIEDAWNO ZACZĘŁY SIĘ PROBLEMY NIESTETY:-( a MIANOWICIE ZACZAŁ NIERÓWNO CHODZIĆ NA BIEGU JAŁOWYM , OGÓLNY SPADEK MOCY , GŁOŚNA PRACA SPOWODOWANA RACZEJ PRZESTARZAŁYM WYDECHEM(CHODZI JAK TRAKTOR).KTÓREGOŚ DNIA ODPALIŁEM AUTKO I ZACZĘŁO SIĘ COŚ KOPCIĆ(PATRZĄC OD PRODU)POD SPODEM LEWEJ CZĘŚCI SILNIKA!:-( DOKŁADNIE NIE WIDAC .UJECHAŁEM KAWAŁEK I AUTO STRACIŁO TOTALNIE MOC!NACISKAM GAZ A TU NIC I DUSI SIE DO TEGO!POTEM ODPALIŁEM JESZCZE RAZ I JAKMŚ CUDEM DOJECHAŁEM DO DOMU . AUTKO STOI TERAZ I CZEKA NA NA NAPRAWĘ . CHCĘ WYPYTAĆ ŻEBY NIE WPAKOWAĆ SIĘ W JAKIEŚ DZIWNE DIAGNOZY I PRZEPŁACONE NAPRAWY:/NA LOGIKE NAJPIERW CHYBA POWINIENEM WYMIENIĆ CAŁY UKŁAD WYDECHOWY, A TO KOPCENIE BYŁO CHYBA SPOWODWANEM ROZWALONYM KOLEKTOREM WYDECHOWYM.POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
| Ostatnio zmieniony przez arturosus 2010-10-01, 15:47, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama
Naczelny Wódz :)

Auto : Sam Naprawiam
|
Wysłany: 2010-06-29, 22:35
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
ArKos
Administrator Szef wszystkich szefów

Marka: Ałudi :)
Model: A6 C5
Oznaczenie silnika (symbol): AEB
Zaproszone osoby: 41
Pomógł: 279 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Lut 2010 Posty: 4712 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2010-10-01, 14:47
|
|
|
popraw to proszę
tego nie da sie czytać!
nie dość że na czerwono (PO CO?) to jeszcze z caps lockiem
przeczytaj proszę regulamin i popraw posta, zanim wyląduje w koszu |
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Grzes997
Administrator Przebiegły Mechanik

Marka: Opel
Model: Zafira
Oznaczenie silnika (symbol): X16XE
Pomógł: 217 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Kwi 2010 Posty: 2799 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2010-10-01, 14:53
|
|
|
| Popraw tego posta, bo wyląduje w koszu, tu piszemy czarną czcionką i bez Caps Locka i wymień katalizator |
_________________ Jeśli od kogoś uzyskałeś pomoc w rozwiązaniu problemu, kliknij "POMÓGŁ" i podziękuj w ten sposób.
http://microsat.pl - dekodery DVB-T, elektroniczne papierosy - sklep internetowy
 |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
arturosus
Nowicjusz

Marka: VW
Model: GOLF
Oznaczenie silnika (symbol): 1.8
|
Wysłany: 2010-10-01, 15:48
|
|
|
| A muszę wymienić?Katalizator z tego co wiem trochę kosztuje:/ Jakś alternatywa? |
|
|
|
 |
punciak
Specjalista tak mało czasu...

Marka: opel
Model: astra
Oznaczenie silnika (symbol): x16sz
|
Wysłany: 2010-10-04, 15:23
|
|
|
| Wywal środek wstaw pusty. |
|
|
|
 |
Grzes997
Administrator Przebiegły Mechanik

Marka: Opel
Model: Zafira
Oznaczenie silnika (symbol): X16XE
Pomógł: 217 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Kwi 2010 Posty: 2799 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2010-10-04, 20:53
|
|
|
Wymontuj go spróbuj zobaczyć czy przez niego coś widać i czy na wlocie nie jest zasadzony, alternatywa tak jak pisał Punciak łomem rozkruszysz wewnętrzną część katalizatora wysypać wszystko i będziesz miał pusty katalizator praktycznie tylko obudowę tylko wszystko wytrzęś z niego bo będzie dzwonić |
_________________ Jeśli od kogoś uzyskałeś pomoc w rozwiązaniu problemu, kliknij "POMÓGŁ" i podziękuj w ten sposób.
http://microsat.pl - dekodery DVB-T, elektroniczne papierosy - sklep internetowy
 |
|
|
|
 |
|
|
| | Strona wygenerowana w 0,35 sekundy. Zapytań do SQL: 25 |
|
|