| Wyróżnij się, zobacz co Ci daje rejestracja na naszym forum |
Zarejestruj się na forumi szczegółowo opisz problem z Twoim samochodem. Nasi Eksperci udzielą Ci bezpłatnych porad jak skutecznie dokonać naprawy.
Zalety Rejestracji ?
1. Rejestrując się na forum masz gwarancję , że opisany przez Ciebie problem nie pozostanie bez odpowiedzi.
2. Rejestracja i korzystanie z pełnych zasobów serwisu jest darmowa a Użytkownik nie ponosi żadnych opłat
3. Opisując, swój problem z samochodem możesz zaoszczędzić ciężko zarobione pieniądze na podobną diagnozę w serwisach motoryzacyjnych
4. Masz szansę porównać zdiagnozowaną przez nas usterkę z diagnozą pochodzšcš z warsztatu motoryzacyjnego
5. Dajemy Ci do dyspozycji wiedzę naszych Ekspertów motoryzacyjnych całkowicie bezpłatnie
6. Po rejestracji na forum masz dostęp do forum bez reklam
Nie zwlekaj zarejestruj się i korzystaj z naszych zasobów - Kliknij Tutaj
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
holcu
Administrator

Marka: Kia
Model: Sorento
Oznaczenie silnika (symbol): 2.5 CRDi
Paliwo: DIESEL
Zaproszone osoby: 324
Pomógł: 5 razy Wiek: 27 Dołączył: 18 Sty 2010 Posty: 532 Skąd: Sarajevo
|
Wysłany: 2010-05-12, 08:44 Ford Galaxy 99r, rozłącza pompe paliwową + LPG
|
|
|
Kolejne pytanie naszego czytelnika:
W ostatnich dniach w moim samochodzie mam problem z pompą paliwa. Potrafi się nie włączyć przez co nie mogę odpalić samochodu. Problem również pojawia się w trakcie jazdy. Samochód posiada instalację gazową. Przy jeździe na gazie - problem ustępuje.
Będąc u gazowników, którzy zagazowali moje auto, odbyliśmy jazdę testową z podłączonym laptopem do samochodu. Okazało się, że wszystkie parametry są w normie poza tym, że na kilka chwil co jakiś czas prąd ładowania spada poniżej 11 V.
Podejrzewam kilka rzeczy:
- przekaźnik pompy i kończący się alternator
- zacierająca się pompa |
|
 |
|
Pani Reklama
Naczelny Wódz :)

Auto : Sam Naprawiam
|
Wysłany: 2010-06-29, 22:35
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
prezesik25
Zasłużony VAG grupa

Marka: Volkswagen
Model: Golf 3, Polo 86c2f
Oznaczenie silnika (symbol): 1.4 ABD, 1.4D 1W
Paliwo: LPG+PB
Zaproszone osoby: 63
Pomógł: 5 razy Wiek: 31 Dołączył: 28 Lut 2010 Posty: 381 Skąd: Łęczyca / Daszyna
|
Wysłany: 2010-05-12, 10:24
|
|
|
| Szczotki w alternatorze do wymiany w pierwszej kolejności plus regulator napięcia, nie wiem jak to jest w fordach, może regulator i szczotki to jedna całość, objawy powinny ustąpić. |
_________________ Jeżeli piszę bez polskich znaków to znaczy, że piszę z komórki - proszę o wyrozumiałość.
|
|
|
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
rafi195
Nowicjusz sam naprawiam

Marka: opel
Model: omega
Oznaczenie silnika (symbol): 2,5 TD
Paliwo: DIESEL
Wiek: 32 Dołączył: 08 Maj 2010 Posty: 10 Skąd: małopolska/Chrzanów
|
Wysłany: 2010-05-14, 21:55
|
|
|
| zależy jaka to instalacja ale miałem podobnie i problem leżał w przekaźniku. ale czasami lubi nie stykać w kostce co wchodzi do sterownika gazu zazwyczaj jest w komorze silnika usytuowana.. |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Grzes997
Administrator Przebiegły Mechanik

Marka: Opel
Model: Zafira
Oznaczenie silnika (symbol): X16XE
Paliwo: LPG+PB
Pomógł: 217 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Kwi 2010 Posty: 2799 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2010-05-14, 22:17 Re: Ford Galaxy 99r, rozłącza pompe paliwową + LPG
|
|
|
| holcu napisał/a: | Kolejne pytanie naszego czytelnika:
W ostatnich dniach w moim samochodzie mam problem z pompą paliwa. Potrafi się nie włączyć przez co nie mogę odpalić samochodu |
Wykluczam alternator, skoro nie potrafi odpalić to alternator jeszcze nie podaje napięcia, pracująca lub nie pompa paliwa nie wpływa na jazdę na LPG daremne zawracanie głowy gazownikom, zostaje przekaźnik pompy paliwa, może ale nie musi być uszkodzony można podmienić i sprawdzić, z doświadczenia wiem że ludzie którzy zagazowali swoje samochodziki zaczynają zaniedbywać ilość paliwa w baku co skutkuje zatarciem pompy, jak wiadomo pompa musi być zanurzona w paliwie w innym przypadku jest bliski koniec pompy, gdy by to była pompa to po wymiany proponuje zainwestować w przekaźnik odcinający pompę paliwa w czasie jazdy na LPG. |
|
|
|
 |
|
|
| | Strona wygenerowana w 0,32 sekundy. Zapytań do SQL: 23 |
|
|