|
|
| Autor |
Wiadomość |
broda
Początkujący

Marka: OPEL
Model: astra
Oznaczenie silnika (symbol): x16szr
Paliwo: PB
|
Wysłany: 2011-06-02, 20:09 combo 1.7cdti cięzko pali jak jest rozgrzany
|
|
|
Jak w temacie mam problem z Combolotem z17dth.Jestem ciemny w temacie diesla stąd moje być może głupie pytania.Pewnego dnia coś mu odbiło i po rozgrzaniu sie silnika są problemy z odpalaniem. O ile na zimnym pali od tzw."strzała" to po rozgrzaniu odpala za 3cim 4tym razem.
Komputer nie wywala żadnych błędów
Dziś po zdjęciu pokrywy wtryskiwaczy zobaczyłem 3ci wtrysk
pływający w ropie .
Znalazłem tez przetarty węzyk od peszla w której idzie wiązka do wtrysku.
zatem moje pytanie : czy przetarty węzyk może mieć coś wspólnego z problemem podczas odpalania?? czy jest to zwykły zbieg okoliczności? węzyki sa jakieś specjalne czy moge kupić zwykłe w sklepie motoryzacyjnym? |
_________________ TRZYMAMY SIE ZA RĘCE A NAWET ZA JAJA BO ZAWSZE LICZYMY NA LESZKA KUZAJA |
| Ostatnio zmieniony przez broda 2011-07-08, 08:10, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama
Naczelny Wódz :)

Auto : Sam Naprawiam
|
Wysłany: 2010-06-29, 22:35
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Grzes997
Administrator Przebiegły Mechanik

Marka: Opel
Model: Zafira
Oznaczenie silnika (symbol): X16XE
Paliwo: LPG+PB
Pomógł: 217 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Kwi 2010 Posty: 2798 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2011-06-03, 07:02
|
|
|
| broda napisał/a: | | czy przetarty węzyk może mieć coś wspólnego z problemem podczas odpalania?? |
przetarty wężyk może jak najbardziej pokrzyżować plany kierowcy
| broda napisał/a: | | czy jest to zwykły zbieg okoliczności? |
całe życie to jeden wielki zbieg okoliczności
| broda napisał/a: | | węzyki sa jakieś specjalne czy moge kupić zwykłe w sklepie motoryzacyjnym? |
są to specjalne wężyki zbrojone łatwo do nabycia w sklepach motoryzacyjnych
Wymień uszkodzone przewody, odpal, sprawdź potem napisz czy pomogło bo może jeszcze wariować EGR który się dosyć często zawiesza. |
_________________ Jeśli od kogoś uzyskałeś pomoc w rozwiązaniu problemu, kliknij "POMÓGŁ" i podziękuj w ten sposób.
http://microsat.pl - dekodery DVB-T, elektroniczne papierosy - sklep internetowy
 |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
broda
Początkujący

|
Wysłany: 2011-06-03, 16:33
|
|
|
wymieniając wężyki okazało sie ze na jeden trójnik ma walnięty oring i z pod niego tez podcieka paliwo, najgorsze jest to ze niemożna kupić jednego tylko cały komplet z węzykami i trójnikami a koszt to 250zł w ASO wiec udałem sie na miasto i kupiłem jeden za 50gr.szczelność jest a problem z odpalaniem na ciepłym nie ustapił |
_________________ TRZYMAMY SIE ZA RĘCE A NAWET ZA JAJA BO ZAWSZE LICZYMY NA LESZKA KUZAJA |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Grzes997
Administrator Przebiegły Mechanik

Marka: Opel
Model: Zafira
Oznaczenie silnika (symbol): X16XE
Paliwo: LPG+PB
Pomógł: 217 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Kwi 2010 Posty: 2798 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2011-06-03, 16:46
|
|
|
| Proponował bym jeszcze sprawdzić czujnik temperatry cieczy chłodzącej podającej dane na ECU czasem usterka polega na przekłamaniu danych, na forum jest poradnik jak go sprawdzić miernikiem. |
_________________ Jeśli od kogoś uzyskałeś pomoc w rozwiązaniu problemu, kliknij "POMÓGŁ" i podziękuj w ten sposób.
http://microsat.pl - dekodery DVB-T, elektroniczne papierosy - sklep internetowy
 |
|
|
|
 |
broda
Początkujący

|
Wysłany: 2011-06-04, 13:55
|
|
|
jak ustale gdzie znadjduje sie ten czujnik to napewno sprawdze.
Kolejna rzecz to uszczelniacze wokół wtryskiwacza te na 2 śruby przykręcane - da sie je wymienić bez wyjmowania wtryskiwaczy czy czeka mnie zwalanie całej czapki z silnika? bo olejem zaczyna mi pluć z pod nich |
|
|
|
 |
Teak
Nowicjusz

Marka: Volkswagen
Model: B6 Variant
Oznaczenie silnika (symbol): BMP
Paliwo: DIESEL
|
Wysłany: 2011-06-06, 21:45
|
|
|
| broda napisał/a: | | jak ustale gdzie znadjduje sie ten czujnik to napewno sprawdze. |
w pobliżu chłodnicy albo termostatu. |
|
|
|
 |
broda
Początkujący

|
Wysłany: 2011-06-17, 21:33
|
|
|
uszczelniacze wymienione bez problemu można to zrobić bez demontażu wtryskiwaczy (wystarczy zdjąć przelewy)
co do czujnika temp to zlokalizowałem koło termostatu ale nie ma opcji zeby sie do niego dostać
[ Dodano: 2011-06-26, 14:29 ]
Niestety wymiana czujnika nic nie pomogła, dziwne jest tylko to ze po odpieciu kostki pali bez problemu
[ Dodano: 2011-07-11, 11:43 ]
wychodzi na to ze winne są wtryskiwacze. teraz pytanie czy trudno jest je zdemontować?
[ Dodano: 2011-12-01, 21:41 ]
sprawa rozwiązana winne były wtryski + rozrusznik |
|
|
|
 |
|
|