|
|
| Autor |
Wiadomość |
holcu
Administrator

Marka: Kia
Model: Sorento
Oznaczenie silnika (symbol): 2.5 CRDi
Paliwo: DIESEL
Zaproszone osoby: 324
Pomógł: 5 razy Wiek: 27 Dołączył: 18 Sty 2010 Posty: 532 Skąd: Sarajevo
|
Wysłany: 2010-04-21, 10:21 Ceramizer - czy ktoś z forumowiczy stosował Ceramizer
|
|
|
Witam serdecznie
Bardzo dużo się mówi i słyszy o produkcie zwanym Ceramizer. Na stronie producenta, według jego zapewnień wygląda to ciekawie oraz charakteryzuje się dość interesującymi właściwościami.
Czy ktoś z Was używał ceramizera ??
Czy, zaryzykowalibyście użycie ceramizera do sprawnego auta ??
Generalnie co o nim sądzicie ?
Bardzo proszę o opinie głównie osoby, które stosowały ceramizera, jak również które są zainteresowane stosowaniem ceramizera .
Pozdrawiam
Holcu |
|
 |
|
Pani Reklama
Naczelny Wódz :)

Auto : Sam Naprawiam
|
Wysłany: 2010-06-29, 22:35
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Grzes997
Administrator Przebiegły Mechanik

Marka: Opel
Model: Zafira
Oznaczenie silnika (symbol): X16XE
Paliwo: LPG+PB
Pomógł: 217 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Kwi 2010 Posty: 2798 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2010-04-21, 13:32
|
|
|
Kiedyś to zastosowałem, wlałem odpowiednia dawkę zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcja i nic nie widzę poprawy, potem brałem udział w jakimś konkursie producenta i dostałem jeszcze jedna butelkę i po następnej wymianie oleju wlałem i nadal nie widzę różnicy, a skusiłem się na to gdyż lekko mi stuka sworzeń czy panewka 4 tłoka, stuki jak były tak są i nie chce się zepsuć do końca a nie opłaca mi się regenerować silnik, skoro drugi już czaka aż ten zdechnie ale mu się nie chce zdychać jeździ i stuka może to zasługa tego preparatu ale jakoś nie więżę w takie środki |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Baranek
Zaawansowany

Marka: BMW
Model: E46
Oznaczenie silnika (symbol): 2.0
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Mar 2010 Posty: 134 Skąd: Plewiska
|
Wysłany: 2010-04-21, 16:18
|
|
|
Nie na darmo się mówi
"wlej ceramizer i na giełdę"
Ja bym nie zaryzykował
Co do wyników jak to mówią "papier przyjmie wszystko" |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
szymon 1587cm3
Moderator Diesel niet :(

Model: astra
Oznaczenie silnika (symbol): 2.0 (20seh)
Paliwo: PB
Pomógł: 65 razy Wiek: 24 Dołączył: 22 Lut 2010 Posty: 1139 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: 2010-04-21, 20:12
|
|
|
| holcu napisał/a: | | Generalnie co o nim sądzicie ? |
To samo co o magnetyzerach, turbinach dolotu, motodoktorach, modyfikatorach etc.... - jedna wielka sciema
Takie "cos" sie stosuje w zajechanych silnikach które i tak domagaja sie remontu.. Zastosowanie ceramizera tylko dobija silnik. Nic nie zastapi porzadnej naprawy głównej, a juz napewno nie dodatek do oleju.... |
_________________ |
|
|
|
 |
michal_rz
Nowicjusz wierzę w fizykę i chemię

Marka: Renault
Model: Clio
Oznaczenie silnika (symbol): 1,5
|
Wysłany: 2010-09-18, 17:52
|
|
|
Nie zgodzę się ze stwierdzeniem że dodatki do oleju i do ukłądów np. paliwowych stosuje sie już w stanie agonalnym, w takim stanie czyli agonalnym już nic nie pomoże chybna że remont .
Natomiast stosując wysokiej jakości dodatki na pewno nie zaszkodzą.
Jeżeli ktoś zastosował odpowiedni środek w stosunku do zamierzonych efektów to na pewno zadziała ja ostatnio zakupiłem jak to określone zostało nowość na rynku VX 500 i efekt jest taki że więcej km na zbiorniku silnik ciszej pracuje to też plus duży i silnik się ożywił przejechane 1500 km (odpowiednik ceramizera) |
|
|
|
 |
szymon 1587cm3
Moderator Diesel niet :(

Model: astra
Oznaczenie silnika (symbol): 2.0 (20seh)
Pomógł: 65 razy Wiek: 24 Dołączył: 22 Lut 2010 Posty: 1139 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: 2010-09-18, 20:55
|
|
|
Oczywiscie kazdy ma swoje zdanie na tego typu tematy. Ja w to nie wierze i jesli ktos ma silnik w dobrym stanie to NIGDY czegos takiego nie doleje. To jest głownie uzywane do zajechanych silników i im pomaga na chwile, co nie znaczy ze nie pomoze zdrowemu silnikowi Tylko po co cudowac?
W tym temacie mógłby sie wypowiedziec jakis handlarz samochodowy |
_________________ |
|
|
|
 |
fifek
Zasłużony zasłużony zjadacz sera

Model: Vectra
Oznaczenie silnika (symbol): 1.8 16V
Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 25 Kwi 2010 Posty: 275 Skąd: Pionki
|
Wysłany: 2010-09-19, 14:06
|
|
|
S6tosowałem ceramizer o taki http://allegro.pl/no-1-ce...1236410925.html
jednak jest to środek na krutką metę. W moim byłym c16nz z Kadeta niesprawdził się, pojeździłem 5 tyś km i padła kompresja.
Silnik został zregenerowany, nowe pierścienie, panewki kompletna głowica zrobiona, jednak na ściankach cylindrów był nalot który musiałem nitrem zmyć, straszxny syf i to własnie ceramizer.
Tak ze niepolecam bo jak dla mnie to shit niesamowity jest, na krutką metę ok ale żeby polatać dłużej z tym to niepolecam. |
_________________ pamiętaj! lpg niszczy silniki................ale tylko tym którzy go nie maja |
|
|
|
 |
michal_rz
Nowicjusz wierzę w fizykę i chemię

Marka: Renault
Model: Clio
Oznaczenie silnika (symbol): 1,5
|
Wysłany: 2010-09-25, 17:29
|
|
|
Co do cxerzmizera możesz mieć racje nigdy go nie stosowałem tak jak napisałem stosowałem VX 500 marki xenum i do tej pory zero problemów związanych z dodaniem vx 500
Ja uważam że z jakością dodatków do silnika jest jak z jak z częściami do samochodów lub ubraniami kupujesz markowy produkt płacisz wiecej ale działa kupujesz nie markowy produkt okazuje sie że wydałeś mniej nie ma zamierzonego efektu i pasuje kupić znowu tak to widze
Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
 |
Wasyl
Zasłużony

Model: Kadett, Senator
Oznaczenie silnika (symbol): c20xe, c30se
Pomógł: 12 razy Wiek: 21 Dołączył: 08 Maj 2010 Posty: 359 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2010-09-27, 21:04
|
|
|
| michal_rz napisał/a: |
Ja uważam że z jakością dodatków do silnika jest jak z jak z częściami do samochodów
lub ubraniami kupujesz markowy produkt płacisz wiecej ale działa
kupujesz nie markowy produkt okazuje sie że wydałeś mniej nie ma zamierzonego efektu i pasuje kupić znowu tak to widze |
To tak jak ludzie kupują czipy na allegro za 9.99zł lub za 199.99zł - i to i to rezystor, ale więcej zapłaci taki człowiek i już wierzy w działanie "czipa" |
|
|
|
 |
viola
Nowicjusz violina

Marka: nissan
Model: almera
Oznaczenie silnika (symbol): QG
|
Wysłany: 2012-03-30, 23:35
|
|
|
Witam,
Proszę o podpowiedź w sprawie Ceramizera do skrzyni biegów w Nissan Almera 1,5 benzyna/gaz
W skrzyni wymienione wszystkie łożyska. W dalszym ciągu problem z wrzucaniem 1 biegu, zwłaszcza na rozgrzanym silniku, czasem 3 bieg też się przycina przy wrzucaniu.
Czy reklamowany Ceramizer jest w stanie poprawić sytuację. |
_________________ violina |
|
|
|
 |
automux
Moderator Yerba Mate

Marka: Fiat
Model: seicento
Oznaczenie silnika (symbol): 900
Pomógł: 87 razy Wiek: 42 Dołączył: 22 Cze 2011 Posty: 1162 Skąd: Zamość
|
Wysłany: 2012-03-31, 08:17
|
|
|
| viola napisał/a: | | Czy reklamowany Ceramizer jest w stanie poprawić sytuację |
Witaj, nikt Ci nie odpowie że to na 100% pomoże, koszt nie jest wielki jak wlejesz to sama ocenisz. To nie jest cudotwórczy środek.
Poczytaj na stronie producenta http://ceramizer.pl/ |
_________________ Pomogłem? Kliknij "POMÓGŁ"
Jeżeli piszę bez polskich znaków wybaczcie piszę z komórki.
Robert |
|
|
|
 |
Krhid
Zasłużony

Model: Vectra A
Oznaczenie silnika (symbol): X20XEV
Pomógł: 15 razy Wiek: 22 Dołączył: 27 Kwi 2010 Posty: 370 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2012-04-01, 18:53
|
|
|
Z góry przepraszam za odpowiedź odbiegającą od tematu ceramizerów.
Viola - czy wybierak skrzyni biegów nie jest wyrobiony i na pewno dobrze ustawiony ?
Pytam ponieważ np. w oplu zużywa się gumowy pierścień przy samym drążku w wyniku czego powstaje duży luz co często wpływa na poprawność wrzucania biegów. sam kilka razy zamiast 1 wrzuciłem 3
Podobny problem można było zaobserwować w felicji. Tam w momencie wyrobienia wybieraka, drążek zmiany biegów latał jak łycha w garze z zupą i również występowały problemy ze zmianą biegów.
Oczywiście może nie być luzu na drążku a i tak mogą być problemy z samym mechanizmem (między drążkiem a skrzynią)
Nie wiem jak to wygląda w almerze ale może warto by było to sprawdzić |
_________________ Jeśli coś nie jest zepsute i działa dobrze... zawsze może działać lepiej
Aktualnie:
Opel Vectra A - 1994 - 2,0/16V Rakieta
Renault Laguna I ph II - 1999 - 2,2dT->The Power Of Klekot
Renault Laguna II ph I - 2001 - 1,8/16V->Mamowóz |
|
|
|
 |
|
|