Napraw Sam Swoje Auto Home | Redakcja | Kontakt | RSS | Statystyki | Grupy |
Zaloguj się:

Automatyczne logowanie:

Wyróżnij się, zobacz co Ci daje rejestracja na naszym forum 

Zarejestruj się na forumi szczegółowo opisz problem z Twoim samochodem. Nasi Eksperci udzielą Ci bezpłatnych porad jak skutecznie dokonać naprawy.

Zalety Rejestracji ?

1. Rejestrując się na forum masz gwarancję , że opisany przez Ciebie problem nie pozostanie bez odpowiedzi.

2. Rejestracja i korzystanie z pełnych zasobów serwisu jest darmowa a Użytkownik nie ponosi żadnych opłat

3. Opisując, swój problem z samochodem możesz zaoszczędzić ciężko zarobione pieniądze na podobną diagnozę w serwisach motoryzacyjnych

4. Masz szansę porównać zdiagnozowaną przez nas usterkę z diagnozą pochodzšcš z warsztatu motoryzacyjnego

5. Dajemy Ci do dyspozycji wiedzę naszych Ekspertów motoryzacyjnych całkowicie bezpłatnie

6. Po rejestracji na forum masz dostęp do forum bez reklam

Nie zwlekaj zarejestruj się i korzystaj z naszych zasobów - Kliknij Tutaj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: ArKos
2010-04-22, 15:05
Autor Wiadomość
Bartas Sam Naprawiam Audi
Junior Admin
Junior Admin

Marka: Opel
Model: Kadett Sunshine Club
Oznaczenie silnika (symbol): c20ne
Paliwo: PB
Wysłany: 2010-04-22, 15:01   [car audio] Wymiana anteny Hyundai Coupe

1.Najpierw musimy się zaopatrzyć w jakąś nową uniwersalną bestie z allegro, ważne żeby miała na dole jakieś mocowanie i taki sam wtyk antenowy co zaoszczędzi nam trochę pracy

2. Następnie trzeba się zająć starą, mianowicie wepchnąć ją na chama do środka ile się da.. mojej wystawało z 20 cm po tym jak się "schowała" i upchałem ja do ok 7cm i to jest właśnie max żeby potem wyciągnąć antenę, jeśli nie dacie rady to trzeba ciąć/łamać/giąć (w zależności od tego jak bardzo jesteście na nią źli), druga sprawa to trzeba odkręcić to kółeczko (w środku ma gwint) ja to zrobiłem w ten sposób że wkładałem w jeden z tych otworków śrubokręt pod kątem i uderzałem w trzonek tak żeby kółeczko się przekręciło (róbcie to od strony zewnętrznej auta tak żeby w razie czego jak Wam się obsunie śrubokręt nie zrobiło dziury w lakierze

3. następnie odkręcamy tapicerkę i plastiki żeby się dostać do anteny:

4. śrubki i wtyczki od anteny:

5. Następnie dopasowujemy główkę nowej anteny do naszych wymagań, zapewne będziecie mieli trochę inne główki w zależności od modelu jaki dostaniecie ale to już kwestia twórczości, jedno kółko do góry nogami, tu się coś wsadzi itp. (ten zamalowany kawałek ostatecznie wyczuciłem) Zaś element 4 i 5 to ze starej anteny (dopasowane do naszego auta)

6. od nowej anteny rozłączamy przedłużenia kabli

7. odcinamy wtyczkę z kablami od starej anteny i łączymy z tymi od nowej
zielony-zielony(sygnał radia), czarny-czarny(masa), czerwony-żółty z czerwonym paskiem(+12V)

8. izolujemy połączone kable wtyczki, podłączamy kabel antenowy, podpinamy wtyczkę i wciskamy antenę na miejsce, zakręcając kółeczko u góry

9. do jednego z dolnych mocowań przykręcamy "dołączoną blaszkę do montażu" wyginamy ją odpowiednio i przykręcamy w miejscu po dolnej śrubce oryginalnej anteny:

10. podłączamy gumowy wężyk do odprowadzania wody i wciskamy go w dziurkę która jest w bagażniku (na zdjęciu wspomniana rurka i wtyk antenowy)

11. cieszymy się nową anteną

Autor: Szachi87
Źródło: http://forum.hyundaicoupe.pl

Pani Reklama
Naczelny Wódz :)

Auto : Sam Naprawiam
Dopisz komentarz do postu Wysłany: 2010-06-29, 22:35   

Opel Corsa
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi