| Wyróżnij się, zobacz co Ci daje rejestracja na naszym forum |
Zarejestruj się na forumi szczegółowo opisz problem z Twoim samochodem. Nasi Eksperci udzielą Ci bezpłatnych porad jak skutecznie dokonać naprawy.
Zalety Rejestracji ?
1. Rejestrując się na forum masz gwarancję , że opisany przez Ciebie problem nie pozostanie bez odpowiedzi.
2. Rejestracja i korzystanie z pełnych zasobów serwisu jest darmowa a Użytkownik nie ponosi żadnych opłat
3. Opisując, swój problem z samochodem możesz zaoszczędzić ciężko zarobione pieniądze na podobną diagnozę w serwisach motoryzacyjnych
4. Masz szansę porównać zdiagnozowaną przez nas usterkę z diagnozą pochodzšcš z warsztatu motoryzacyjnego
5. Dajemy Ci do dyspozycji wiedzę naszych Ekspertów motoryzacyjnych całkowicie bezpłatnie
6. Po rejestracji na forum masz dostęp do forum bez reklam
Nie zwlekaj zarejestruj się i korzystaj z naszych zasobów - Kliknij Tutaj
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
prezesik25
Zasłużony VAG grupa

Marka: Volkswagen
Model: Golf 3, Polo 86c2f
Oznaczenie silnika (symbol): 1.4 ABD, 1.4D 1W
Paliwo: LPG+PB
Zaproszone osoby: 63
Pomógł: 5 razy Wiek: 31 Dołączył: 28 Lut 2010 Posty: 381 Skąd: Łęczyca / Daszyna
|
Wysłany: 2010-05-25, 20:36 auto terenowe do 15 tys.zł
|
|
|
Witajcie!
Myślę w niedalekiej przyszłości zmianę auta na jakieś terenowe do 15 tys zł. Co polecicie? |
_________________ Jeżeli piszę bez polskich znaków to znaczy, że piszę z komórki - proszę o wyrozumiałość.
|
|
|
|
 |
|
Pani Reklama
Naczelny Wódz :)

Auto : Sam Naprawiam
|
Wysłany: 2010-06-29, 22:35
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
ArKos
Administrator Szef wszystkich szefów

Marka: Ałudi :)
Model: A6 C5
Oznaczenie silnika (symbol): AEB
Zaproszone osoby: 41
Pomógł: 278 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Lut 2010 Posty: 4697 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2010-05-25, 20:37
|
|
|
za te pieniądze nic
kupisz skarbonkę, nieważne jaka to bedzie marka - będzie to studnia bez dna, a ceny części do terenówek niskie raczej nie są...
odpuść i dozbieraj, i to sporo |
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
vitara
Średnio Zaawansowany

Marka: SEat
Model: Cordoba
Oznaczenie silnika (symbol): 1.6
Paliwo: PB
|
Wysłany: 2010-06-01, 22:45
|
|
|
nie niekoniecznie
za tę kwotę kupisz ładną vitarę nawet po remoncie
może ładną fronterę a to auto nie do zdarcia
i kia sportage też fajne acz awaryjne bywa
Mi się marzy grand vitara ale ta kosztuje około 25
Te auta palą znośnie reszta to raczej paliożerne bydło |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
dr.puniszman
Początkujący

Marka: opel
Model: astra
Oznaczenie silnika (symbol): 1,6 16v
|
Wysłany: 2010-06-02, 00:12
|
|
|
z lesniczym jezdzilismy suzuki samuraj autko w teren super ale tylko w teren, bo jest mało wygodne...
A w jakim celu potrzebujesz auto terenowe jak mozna zapytac? |
_________________ nie rób nic na siłę, weź wiekszy młotek |
|
|
|
 |
Moto131
Średnio Zaawansowany Moderator

Marka: Skoda
Model: Octavia
Oznaczenie silnika (symbol): 1.6 | 75PS
Zaproszone osoby: 20
|
Wysłany: 2010-06-05, 23:48
|
|
|
A może Łada Niva ? Proste i dobre w terenie autko |
|
 |
Kwadi
Początkujący Kwadi

Marka: Opel
Model: Vectra B
Oznaczenie silnika (symbol): X20XEV
|
Wysłany: 2010-06-06, 14:52
|
|
|
prezesik25, ja mam coś takiego:
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C12138043
Wiem, wiem, Kia - powiem tak : byłem naprawdę zaskoczony tym autem. wygodne, dobrze wyposażone: 4wd (przód dołączany + reduktor), 4*el szyby, el lustra, wspoma, abs, central, klimatronik, reg kolumna kierownicy. Mam 2,0 16V 129 KM + LPG. Demonem prędkości nie jest ale śmiga całkiem fajnie. Spalanie: 16 l LPG miasto - trasa 10-12 LPG. Butla dość mocno ogranicza mi bagażnik ale jest zupełnie wystarczający. Jeździłem z napędem 4*4 ostatnio po śniegu - idzie jak tramwaj po szynach. Nie blokowałem jeszcze mostów ale z relacji innych użytkowników można tym wyrywać drzewa.
Co do awaryjności to najsłabszym elementem są sprzęgiełka przedniego napędu (automaty), rozpadają sie a nowe sa strasznie drogie - około 1000 pln za sztukę w serwisie.
Ale jest na to sposób. Na alledrogo są sprzęgiełka manualne za 550-600 pln. Różnica polega na tym że musisz wysiąść z auta i ręcznie piasty załączyć+ lewarek w środku.
Za 15 tys mógłbyś mieć:
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C13311643
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C13540528
były też wersje cabrio:
http://szukaj.pl.mobile.e...rio&tabNumber=2
Pozdro |
|
|
|
 |
vitara
Średnio Zaawansowany

Marka: SEat
Model: Cordoba
Oznaczenie silnika (symbol): 1.6
|
Wysłany: 2010-06-06, 16:23
|
|
|
| no i jeszcze rav4 bardzo fajne auta jeśli nie chcesz pokonywać bagien biebrzańskich |
|
|
|
 |
yoger
Nowicjusz

Marka: Suzuki
Model: Vitara
Oznaczenie silnika (symbol): 2.0 v6 (h20a)
|
Wysłany: 2010-06-06, 21:28
|
|
|
To zależy do czego potrzebujesz terenówki,
generalnie jest kilka możliwości:
-ciąganie przyczep - tu wszystkie o odpowiedniej masie i mocy dobrze się sprawują,
-jazda turystyczna - praktycznie każde auto z napędem na 4 koła i prześwitem większym od osobówki, np. vitara, patrole, land rovery itd. wszystkie seryjnie dają radę w lekkim terenie, wybór zależy od kosztów utrzymania i wymagań odnośnie zachowania na czarnym
-jazda w cięższym terenie - tu jest jeszcze sprawa definicji ciężkiego terenu, dla jednych to trochę błota, a dla innych bagna po klamki, generalnie bardzo dobrze sprawują się tu samuraje i sj ze względu na swoją masę, wystarczy w sumie tylko włożyć odpowiednio ageresywne opony, vitary po odpowiednich przeróbkach też są bardzo dzielne, patrole...ale do cięższego terenu mogę z ręką na sercu powiedzieć, że 15tyś będzie mało, przeróbki zawieszenia są bardzo drogie i za te pieniądze w tej kategorii można nabyć chyba faktycznie tylko samuraja albo już zrobioną vitarę. |
|
|
|
 |
prezesik25
Zasłużony VAG grupa

Marka: Volkswagen
Model: Golf 3, Polo 86c2f
Oznaczenie silnika (symbol): 1.4 ABD, 1.4D 1W
Zaproszone osoby: 63
Pomógł: 5 razy Wiek: 31 Dołączył: 28 Lut 2010 Posty: 381 Skąd: Łęczyca / Daszyna
|
Wysłany: 2010-06-09, 23:29
|
|
|
Tak tylko pytam, może za rok dwa przyjdzie zmienić auto, a terenówki jeszcze nie miałem.
Miałem okazję cały dzień jeździć Nissanem Patrolem (chyba 3.0 Diesel) w Górach Sowich, no i wrażenia niezapomniane.- aby jeździć po takim terenie trzeba mieć zezwolenie od władz miasta, a takie mają m. in. organizatorzy takich turnusów - stronka www.tommi.pl - zapraszam.
Koszt całodziennej wyprawy na jedno auto to ok. 1000 zł. (ja oczywiście miałem sponsora ). |
_________________ Jeżeli piszę bez polskich znaków to znaczy, że piszę z komórki - proszę o wyrozumiałość.
|
|
|
|
 |
|
|
| | Strona wygenerowana w 0,31 sekundy. Zapytań do SQL: 25 |
|
|