| Wyróżnij się, zobacz co Ci daje rejestracja na naszym forum |
Zarejestruj się na forumi szczegółowo opisz problem z Twoim samochodem. Nasi Eksperci udzielą Ci bezpłatnych porad jak skutecznie dokonać naprawy.
Zalety Rejestracji ?
1. Rejestrując się na forum masz gwarancję , że opisany przez Ciebie problem nie pozostanie bez odpowiedzi.
2. Rejestracja i korzystanie z pełnych zasobów serwisu jest darmowa a Użytkownik nie ponosi żadnych opłat
3. Opisując, swój problem z samochodem możesz zaoszczędzić ciężko zarobione pieniądze na podobną diagnozę w serwisach motoryzacyjnych
4. Masz szansę porównać zdiagnozowaną przez nas usterkę z diagnozą pochodzšcš z warsztatu motoryzacyjnego
5. Dajemy Ci do dyspozycji wiedzę naszych Ekspertów motoryzacyjnych całkowicie bezpłatnie
6. Po rejestracji na forum masz dostęp do forum bez reklam
Nie zwlekaj zarejestruj się i korzystaj z naszych zasobów - Kliknij Tutaj
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
neckali15
Nowicjusz Prywatny

Marka: Peugeot
Model: 307 sw
Oznaczenie silnika (symbol): 3HNFUB
Paliwo: PB
|
Wysłany: 2012-01-18, 22:08 airbag passenger deactivated w Peugeot 307 sw
|
|
|
| Odpalam samocód jadę do pracy wszystko jest ok ,kontrolki wszystkie w normie po ok 10-20km przejechanej trasy wyswietla się komunikat airbag passenger deactivated (niezależnie od pozycji wyłącznika poduszki pasazera) i zaczyna wszystko szaleć zmieniają się światla drogowe na mijania zmieniają się parametry na wyświetlaczu tak jak by ktoś je sam przełaczał uruchamiają się wycieraczki przednie potem tylne spryskiwacz leje płyn,przygasają światła mijania zapalają się na chwilkę kontrolka stop i smarowania na wyświetlaczu wyskakuje komunikat oil pressure insufficient ten komunikat jest wyswietlany tak krótko że ciężko jest go przeczytać,potem nastepuje spokój oczywiście kontroli od airbaów świcą cały czas spokojnie można jechać po jaimś czasie jazdy na nowo zaczyna się to powtarzać tak jak opisałem wyżej.Odnoszę wrażenie że czesto do pojawienia się tego co opisałem dochodzi w momęcie skretu kierownicą lu na nierównosciach jak podrzuca samochodem lecz nie zawsze. Bylo wymieniane BSi sensor airbagu i sprwdzana instalacja.I dalej to samo> Błagam pomocy |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama
Naczelny Wódz :)

Auto : Sam Naprawiam
|
Wysłany: 2010-06-29, 22:35
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Grzes997
Administrator Przebiegły Mechanik

Marka: Opel
Model: Zafira
Oznaczenie silnika (symbol): X16XE
Paliwo: LPG+PB
Pomógł: 217 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Kwi 2010 Posty: 2790 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2012-01-19, 08:14
|
|
|
| neckali15 napisał/a: | | Bylo wymieniane BSi sensor airbagu i sprwdzana instalacja.I dalej to samo> Błagam pomocy |
Tak to jest z tymi naszpikowanymi elektroniką francuskimi samochodami, w Twoim wypadku myślę że wizyta w dobrym serwisie powinna załatwić sprawę, tu na forum nie jesteśmy w stanie stwierdzić co jest uszkodzone jak wcześniej pisałem zbyt dużo elektroniki i z doświadczenia wiem dziwnej elektroniki. |
_________________ Jeśli od kogoś uzyskałeś pomoc w rozwiązaniu problemu, kliknij "POMÓGŁ" i podziękuj w ten sposób.
http://microsat.pl - dekodery DVB-T, elektroniczne papierosy - sklep internetowy
 |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama
Naczelny Wódz :)

Auto : Sam Naprawiam
|
Wysłany: 2010-06-29, 22:35
|