| Wyróżnij się, zobacz co Ci daje rejestracja na naszym forum |
Zarejestruj się na forumi szczegółowo opisz problem z Twoim samochodem. Nasi Eksperci udzielą Ci bezpłatnych porad jak skutecznie dokonać naprawy.
Zalety Rejestracji ?
1. Rejestrując się na forum masz gwarancję , że opisany przez Ciebie problem nie pozostanie bez odpowiedzi.
2. Rejestracja i korzystanie z pełnych zasobów serwisu jest darmowa a Użytkownik nie ponosi żadnych opłat
3. Opisując, swój problem z samochodem możesz zaoszczędzić ciężko zarobione pieniądze na podobną diagnozę w serwisach motoryzacyjnych
4. Masz szansę porównać zdiagnozowaną przez nas usterkę z diagnozą pochodzšcš z warsztatu motoryzacyjnego
5. Dajemy Ci do dyspozycji wiedzę naszych Ekspertów motoryzacyjnych całkowicie bezpłatnie
6. Po rejestracji na forum masz dostęp do forum bez reklam
Nie zwlekaj zarejestruj się i korzystaj z naszych zasobów - Kliknij Tutaj
|
Otwarty przez: ArKos 2012-01-13, 15:39 |
| Tagi tematu: benzyna, bmw, bp, ceramizer, cng, diesel, honda, lotos, lpg, mazda, mercedes, mobil1, olej, opel, orlen, shell, smarowanie, statoil, tdi, vanos, verva, volkswagen, vtec, wytrzyalosc, zywotnosc | |
|
| Autor |
Wiadomość |
Alf
Nowicjusz

Marka: HONDA,MAZDA
Model: civic5D,626
Oznaczenie silnika (symbol): D15Z3,RF-CX
Paliwo: PB
|
Wysłany: 2012-01-12, 22:05 Ceramizer -opinie
|
|
|
Witam serdecznie
Jako że tutejszy guru nie pozwolił mi sie wypowiedzieć w poprzednim moim watku to zostałem zmuszony do założenia kolejnego.
Moim celem nie jest obrażanie nikogo, chcę poprostu jak najbardziej zblizyć się do rzeczywistosci jak to naprawdę jest z tym ceramizerem.
Sledząc opinię róznych ludzi w gaszczu internetu mozna sie natknąć na sprzeczne informację.
Sam producent własciwości swojego produktu zachwala w swoich 2 filmach, jeden z polonezem drugi z hondą. Oczywiscie oba samochody pomyslnie przeszły próbę jazdy bez oleju.
Tym czasem userzy z jednego forum ( już niepamietam jakiego ) złozyli się na leciwą lecz jezdzacą skodę favorit, zakupili ceramizer, postepowali zgodnie z wytycznymi producenta ceramizera i skoda ta po przejechaniu 50ciu kilku kilometrów poprostu sie rozsypała.
Wiec ni jak nie mogę zaufać producentowi owego ceramizera.
Moim zdaniem aczkolwiek mogę się tu mylić jak najbardziej i moze przyjsc czas że opinię swą wycofam, ale na stan dzisiejszy owy producent jest dla mnie zwykłym naciagaczem i cwaniakiem naiwności ludzkiej.
Chciałbym oczywiscie poznać tu opinię innych ludzi.
Jezeli mogę to za posrednictwem tego forum chciałem zapytać kogoś zwiazanego z firma produkujacą owy ceramizer dlaczego w obu przypadkach samochody nie miały jazd po terenach górzystych, i dlaczego korki spustowe nie zostały całkowicie wykręcone.
Dlaczego test nie został przeprowadzony na aparacie czterokulowym w obecności oczywiście co najmniej kilkunastu losowo wybranych swiadków ? |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama
Naczelny Wódz :)

Auto : Sam Naprawiam
|
Wysłany: 2010-06-29, 22:35
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Grzes997
Administrator Przebiegły Mechanik

Marka: Opel
Model: Zafira
Oznaczenie silnika (symbol): X16XE
Paliwo: LPG+PB
Pomógł: 217 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Kwi 2010 Posty: 2790 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2012-01-12, 22:40
|
|
|
| Alf napisał/a: | | Jako że tutejszy guru nie pozwolił mi sie wypowiedzieć w poprzednim moim watku to zostałem zmuszony do założenia kolejnego |
Myślę że już się raz wypowiedziałeś, zostałeś za swoeje wypowiedzi skrytykowany ale o tym za chwile
| Alf napisał/a: | | chcę poprostu jak najbardziej zblizyć się do rzeczywistosci jak to naprawdę jest z tym ceramizerem. |
pisząc te słowa śmiem domniemywać że zakupiłeś, zastosowałeś specyfik o nazwie ceramizer, jeśli tak podziel się opinią, a Ty opierasz się na opinii innych jak to sobie napisałeś
| Alf napisał/a: | | Sledząc opinię róznych ludzi w gaszczu internetu mozna sie natknąć na sprzeczne informację. |
Proponuję nie powielać opinii innych ludzi którzy nie wiadomo czy stosowali opisywany specyfik czy też opierają się na opiniach jeszcze innych ludzi.
| Alf napisał/a: | | Moim zdaniem aczkolwiek mogę się tu mylić jak najbardziej i moze przyjsc czas że opinię swą wycofam |
Zaczynasz myśleć, kup wlej albo weź udział w konkursie może wygrasz ceramizer i przekonasz się że jest to jednak dobry specyfik
| Alf napisał/a: | | Chciałbym oczywiscie poznać tu opinię innych ludzi. |
Opinie pewnie poznasz czytając nasze forum na którym koledzy podzielą się opinią.
| Alf napisał/a: | Jezeli mogę to za posrednictwem tego forum chciałem zapytać kogoś zwiazanego z firma produkujacą owy ceramizer dlaczego w obu przypadkach samochody nie miały jazd po terenach górzystych, i dlaczego korki spustowe nie zostały całkowicie wykręcone.
Dlaczego test nie został przeprowadzony na aparacie czterokulowym w obecności oczywiście co najmniej kilkunastu losowo wybranych swiadków ? |
Czytam ten tekst już chyba czwarty raz i powiem że czepiasz się szczegółów, i zadam Ci pytanie, pokaż mi kogoś co kupi sobie ceramizer wleje go do silnika i będzie jeździł bez oleju, testy filmowe są tylko po to by pokazać że silnik po ceramizacji może przejechać parę setek kilometrów bez oleju. |
_________________ Jeśli od kogoś uzyskałeś pomoc w rozwiązaniu problemu, kliknij "POMÓGŁ" i podziękuj w ten sposób.
http://microsat.pl - dekodery DVB-T, elektroniczne papierosy - sklep internetowy
 |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
szneru
Średnio Zaawansowany

Model: Astra II
Oznaczenie silnika (symbol): X20DTL
Paliwo: DIESEL
|
Wysłany: 2012-01-13, 08:24
|
|
|
Brak słów...
Opierać się na opiniach innych Gdyby Ci ktoś powiedział że samochód Ci pojedzie bez paliwa to też byś w to uwierzył?
Kup ceramizer albo weź udział w konkursie i przekonaj się sam jak to działa. Sąsiad u mnie wlał ceramizer jakieś 900km temu i nie narzeka.
Z tego co mi mówił to autko mu ciszej chodzi, spalanie mu niby spadło o 0,3l |
|
|
|
 |
|
Pani Reklama

|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Dawid
Specjalista Tu naprawię, tam zepsuję ;-)

Model: Astra F 1.7 TDS Isuzu
Oznaczenie silnika (symbol): X17DT
Paliwo: DIESEL
Pomógł: 3 razy Wiek: 27 Dołączył: 06 Paź 2010 Posty: 222 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2012-01-13, 09:42
|
|
|
Jakiś czas temu zakupiłem Ceramizer do silnika, użyłem go na byłej Omedze 2.0 16V. Auto i przed i po użyciu ceramizera chodziło tak samo, tak samo żarł olej i tak samo kopciło, nic się nie zmieniło. Po kilku tys km zaczęło coś pukać na panewkach ale to niekoniecznie zasługa ceramizera. W każdym razie auto poszło już do żyda
Mam też znajomego który wlał ceramizer do Hondy Civic. Nie pamiętam dokłądnie co to był za model tyle że 1.3 gaźnik z LPG. Tak samo jak ja wybrał opcję ceramizacji kilka godz na odpalonym silniku. Po ok godzinie silnik wskoczył na wyższe obroty. Musiał regulować na niższe bo już tak mu zostało i przy tym silnik stał się "żywszy" i minimalnie spadło spalanie.
Nie jestem fachowcem ale moim zdaniem z ceramizerem jest tak jak z uszczelniaczem w płynie do chłodnic. Jednemu pomoże, drugiemu nie, jeszcze innemu zaszkodzi. Nie ma też co oczekiwać cudów. Strzykawka płynu nie naprawi nam uszczelki pod głowicą i sprawi że auto będzie palić o połowę mniej |
_________________  |
|
|
|
 |
automux
Moderator Yerba Mate

Marka: Fiat
Model: seicento
Oznaczenie silnika (symbol): 900
Pomógł: 87 razy Wiek: 42 Dołączył: 22 Cze 2011 Posty: 1155 Skąd: Zamość
|
Wysłany: 2012-01-13, 11:00
|
|
|
Alf,
Po co kupujesz proszek do prania w reklamie też pranie wyciągają uprane i uprasowane i suche a jednak ludzie proszek kupują |
_________________ Pomogłem? Kliknij "POMÓGŁ"
Jeżeli piszę bez polskich znaków wybaczcie piszę z komórki.
Robert |
|
|
|
 |
Grzes997

|
Wysłany: 2012-01-13, 11:16
|
|
|
Pewnie kolega ALF będzie zadowolony temat się rozwinął o przykłady z życia wzięte, tylko tak dalej koledzy sypać przykładami że biel jest bielsza od bieli |
_________________ Jeśli od kogoś uzyskałeś pomoc w rozwiązaniu problemu, kliknij "POMÓGŁ" i podziękuj w ten sposób.
http://microsat.pl - dekodery DVB-T, elektroniczne papierosy - sklep internetowy
 |
|
|
|
 |
automux
Moderator Yerba Mate

Marka: Fiat
Model: seicento
Oznaczenie silnika (symbol): 900
Pomógł: 87 razy Wiek: 42 Dołączył: 22 Cze 2011 Posty: 1155 Skąd: Zamość
|
Wysłany: 2012-01-13, 11:27
|
|
|
Chodziło mi że reklama musi być na wyrost aby ludziom pokazać że to działa pomimo że on i tak pierze i go kupują, tak samo Ceramizer działa ale aby pokazać że to prawda jeździli bez oleju ale wcale tego nie trzeba robić tak jak i jego pralka nie uprasuje mu i nie składa zażaleń no chyba że skladał
to wszystko to pikuś ciekawe czy spodoba się to co napiszę w pytaniach otwartych konkursowych. |
_________________ Pomogłem? Kliknij "POMÓGŁ"
Jeżeli piszę bez polskich znaków wybaczcie piszę z komórki.
Robert |
|
|
|
 |
ArKos
Administrator Szef wszystkich szefów

Marka: Ałudi :)
Model: A6 C5
Oznaczenie silnika (symbol): AEB
Zaproszone osoby: 41
Pomógł: 278 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Lut 2010 Posty: 4697 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2012-01-13, 15:42
|
|
|
| Alf napisał/a: | | Moim celem nie jest obrażanie nikogo, chcę poprostu jak najbardziej zblizyć się do rzeczywistosci jak to naprawdę jest z tym ceramizerem. |
To nie pisz jak w tamtym wątku | Cytat: | | oszuści i naciągacze |
| Alf napisał/a: | Jezeli mogę to za posrednictwem tego forum chciałem zapytać kogoś zwiazanego z firma produkujacą owy ceramizer dlaczego w obu przypadkach samochody nie miały jazd po terenach górzystych, i dlaczego korki spustowe nie zostały całkowicie wykręcone.
Proszę bardzo - oto profil firmy zajmującej się ceramizerami. Wyślij PW i poproś o wypowiedź w temacie:
http://forum.samnaprawiam.com/ceramizer,u,8930.htm |
|
 |
Alf
Nowicjusz

|
Wysłany: 2012-01-14, 11:52
|
|
|
| ArKos napisał/a: | | Alf napisał/a: | | Moim celem nie jest obrażanie nikogo, chcę poprostu jak najbardziej zblizyć się do rzeczywistosci jak to naprawdę jest z tym ceramizerem. |
To nie pisz jak w tamtym wątku | Cytat: | | oszuści i naciągacze |
|
W filmiku reklamowym http://www.youtube.com/watch?v=I4RZ0E4b8pY podano że silnik pracował bez oleju.
W połowie dystansu 0:40 widać (jak dla mnie) że tym bagnecie jest co nieco oleju, nie znaczy to że był zanużony, ale jak najbardziej moze wskazywać ze olej był rozchlapywany przez obracajacy się wał i korbowody,
po demontażu 1:53 widać ewidentmie że na podporach oraz samych panewkach- w kanale smarowniczym panewki znajduje się olej.
Dziennikarze tygodnika motor wyraznie napisali że kontrolka oleju się nie paliła podcza testu.
Świadczy to o tym że smarowanie olejem jednak było.
Wiec prosze sie mnie nie czepiać że nazwałem ich oszustami i naciagaczami bo jednak zrobiłem to NIE bezpodstawnie.
| szneru napisał/a: | Brak słów...
Opierać się na opiniach innych Gdyby Ci ktoś powiedział że samochód Ci pojedzie bez paliwa to też byś w to uwierzył?
|
A to niby skad mam sobie wyrobić opinię skoro straciłem zaufanie do filmików reklamowych ?
Jesli kolega powie ci że nie kupuj tam czegoś w jakimś sklepie bo po tym dostał zatrucia pokarmowego to pójdziesz i kupisz aby się przekonać czy aby nie kłamał ?.
To nie chodzi aby wierzyć wszystkim i we wszystko ale wsród szeregu opini czesto sprzecznych wyrobić sobie pewne zdanie.
I mam prosbe do wszystkich, aby jednak reklam proszków nie mieszać do tego |
|
|
|
 |
Grzes997

|
Wysłany: 2012-01-14, 12:19
|
|
|
| Alf napisał/a: | | A to niby skad mam sobie wyrobić opinię skoro straciłem zaufanie do filmików reklamowych ? |
Ok straciłeś zaufanie i myślę że na tym zakończysz swój referat, masz swoje wyrobione zdanie na ten temat którym się podzieliłeś, koledzy i czytelnicy forum przeczytają i sami ocenią czy masz rację czy też się mylisz.
Ja z mojej strony proponuję zakończyć ten temat w sposób by nikt tu nic nie pisał bo do niczego nie prowadzi, a Ty kolego Alf jak masz ochotę pisz widocznie potrzebujesz wolnych słuchaczy którym chcesz narzucić swoje zdanie. |
 |
|
|
|
 |
Alf
Nowicjusz

|
Wysłany: 2012-01-15, 10:17
|
|
|
Co do tej hondy, to wygrzebałem w necie, że w misce olejowej znajdowało się około 0,3 litra oleju, przyznał się do tego sam Jacek Chojnacki(ten który przeprowadzał weryfikację panewek)
Zachował sie przynajmniej o tyle fair, że poinformował o tym fakcie pewnego usera z racingforum.pl
Dziennikarze tego nie widzieli, ponieważ w misce olejowej jest dodatkowa blacha zabezpieczająca przed przed nadmiernym przemieszczaniem się oleju na boki podczas jazdy w ostrych zakrętach.
Napisał, że po tym całym tescie, gdy dziennikarze porozjezdzali się, zlali tę pozostałą ilośc oleju i wypłukali miskę benzyną, następnie poskręcali wszystko do kupy i zrobili raz jeszcze test, tym razem już bez kamer i fotoreporterów.
Po około 4 km z silnika Hondy pojawił się dzwięk umierajacych panewek.
Z tej strony to chciałem podziękować wszystkim osobom które sceptycznie wyrazały się na temat tego specyfiku, bo jednak to te opinie zawazały na tym aby z "ceramizacją" wszystkiego, no prawie wszystkiego co sie kręci w samochodzie się jednak jeszcze powstrzymać, a na marginesie powiem że ciągoty miałem nie ziemskie, bo coż by było wspanialszego jak nie zainwestować nawet te 250 zeta i szaleć z wskazówka obrotomierza na czerwonym polu a wszystko to z myslą że silnikowi sie nic nie dzieje bo jest ta "wspaniała warstwa ceramiczna"
Nie mniej trzeba tu napisać że ten specyfik działa. I tu mam pewne przypuszczenia, które to, a jestem tego pewien na 90pare %, że są prawdą.
Jednak nie bedę tych przypuszczeń pisał ponieważ jestem ich pewien tylko na 90pare%
Niemniej mogę tylko tyle zdradzić że nie tworzy się tam żadna warstwa ceramiczna. |
|
|
|
 |
Endru
Początkujący

Marka: seat
Model: vario
Oznaczenie silnika (symbol): AKK
|
Wysłany: 2012-01-29, 17:45
|
|
|
| szneru napisał/a: |
Kup ceramizer albo weź udział w konkursie i przekonaj się sam jak to działa. Sąsiad u mnie wlał ceramizer jakieś 900km temu i nie narzeka.
Z tego co mi mówił to autko mu ciszej chodzi, spalanie mu niby spadło o 0,3l |
Komputer mu to wyliczył |
|
|
|
 |
Krhid
Zasłużony

Model: Vectra A
Oznaczenie silnika (symbol): X20XEV
Pomógł: 15 razy Wiek: 22 Dołączył: 27 Kwi 2010 Posty: 367 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2012-02-01, 21:02
|
|
|
Jakby nie patrzeć... co człowiek to inna opinia ...
Od siebie mogę tylko dodać że stosuję ceramizery do swoich autek i nigdy nie narzekałem ...
Zaczęło się od skody favorit - 1 litr oleju na 400km ... po 2 dawkach ceramizera, niby zapalała lepiej i nie kopciła już tak mocno... zużycie oleju spadło ale i tak był konieczny "remont" wymiana tulei z tłokami i pierścieniami....
Później Skoda felicia 1,6l silnik zaczął ciszej chodzić, i zużycie oleju także spadło...
Aktualnie w obu lagunach (jedna diesel) wlewałem przed zimą ( w sumie profilaktycznie tylko) ale na pewno nie zaszkodziło...
Moja Viki też dostała... zużycie oleju i dymienie spadło... aczkolwiek nie sprawdziłem dokładniej bo wydmuchało mi uszczelkę ...
Co do zużycia paliwa się nie wypowiem bo za dużo czynników na to wpływa... wystarczy jeden tydzień stać w korkach po 20min... a następny jechać równo "na przelocie" i mamy 2 odrębne wyniki.
Co do działania i artykułu że silnik hondy wyzionął ducha też to widziałem i może jest to wiarygodne... ALE, w internecie jest też kilka filmików w tym filmik pewnego malucha po zabiegu ceramizacji. Gościu jeździł nie tyle że bez oleju... ale także bez miski olejowej!! I na filmie było normalnie widać wirujący wał... a w maluchu wiadomo... silnik chłodzony powietrzem, więc troszkę cięższe warunki pracy niż w nowych autkach Nie wiem ile taka mała dawka daje... aczkolwiek jeden z moich byłych nauczycieli kiedyś pokazał nam pewien artykuł o pewnym wynalazku wojskowym. Olej został zlany z silnika i zamiast niego wlali "to coś"... silnik popracował na tym tylko 30minut. Potem to zlali i silnik już normalnie chodził bez oleju ... żałuje że nie mogę tego potwierdzić "materialnie" |
_________________ Jeśli coś nie jest zepsute i działa dobrze... zawsze może działać lepiej
Aktualnie:
Opel Vectra A - 1994 - 2,0/16V Rakieta
Renault Laguna I ph II - 1999 - 2,2dT->The Power Of Klekot
Renault Laguna II ph I - 2001 - 1,8/16V->Mamowóz |
|
|
|
 |
inscam
Nowicjusz

Marka: Audi
Model: A4