Marka: Opel
Model: Astra F Cabrio Bertone
Oznaczenie silnika (symbol): 2.0 C20NE
Paliwo: PB
Wysłany: 2011-06-09, 12:41 Astra F Bertone 2.0 - Silnik przygasa gdy jest gorący
Witam:) Przepraszam jeżeli dałem do niewłaściwego działu Mam problem ze swoją Bertonką 2.0 8V 115KM otóż gdy gdy silnik jest gorący a wskazówka temperatury zbliża się do punktu w którym włącza się wentylator chłodnicy silnik przygasa tzn. gdy jade zakorkowaną ulicą i trzeba co chwilkę ruszać i hamować to silnik spada z obrotów jakby miał za chwilkę zgasnąć - kilka razy zgasł. Im wyższa temperatura Tym bardziej spadają obroty. Oczywiście później wracają do normy i się elegancko trzymają:) Wystarczy tylko ruszyć i przyhamować aby znowu spadły. Jak już napisałem dzieje się tak tylko gdy silnik jest mocno nagrzany:) Czy to jest wina niedomagającego czujnika temperatury albo przepływomierza, albo coś jest nie halo z podtrzymaniem wolnych obrotów ale to też jest zależne od jakiegoś czujniczka ;-/ Bardzo bym prosił o pomoc:) Z góry dziękuję